Lääne-Virumaad külastas uus Vene peakonsul Narvas

Virumaa Teataja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peakonsul Narvas Georgy Bolkhovitin.
Venemaa peakonsul Narvas Georgy Bolkhovitin. Foto: Heili Nõgene

Neljapäeval, 25. novembril külastas Lääne-Viru maavalitsust uus Venemaa peakonsul Narvas, Georgy Bolkhovitin.

Narva peakonsuli tegevuspiirkonnaks on Ida- ja Lääne-Virumaa. Tema esimese Lääne-Virumaa visiidi eesmärgiks oli arutada maavanemaga koostöövõimalusi ning peakonsulaadi pädevusse kuuluvaid küsimusi – Venemaa viisad, vene sõdurite hauaplatside ja mälestusmärkide korrastamine, vene kogukonna probleemid, vene kultuuriüritused. Kohtumisel käsitleti ka hariduse valdkonda.

Peakonsuli murele venekeelse hariduse andmise katkemise pärast, vastas maavanem selgitusega, et Eestis tegutsevad tugevad vene kultuuriringid aitavad vene kultuuri hoida. Samuti tõi ta näite äsja külastatud Tapa Vene gümnaasiumist, kus venekeelseid eksameid väga vähe sooritatakse.

Maavanem Einar Vallbaum andis omakorda ülevaate Lääne-Viru maakonnast, ettevõtlusest, sealhulgas ekspordist Venemaale. Samuti tõstatas ta ettevõtete tegevust negatiivselt mõjutava probleemi, et Venemaa 2011. aastal autodele vähem rahvusvahelisi veolubasid välja annab.

Pooled olid ka ühisel seisukohal, et viisavabadus Venemaaga võib algul tunduda hirmutav, kuid lõppkokkuvõttes oleks see kasulik mõlemale riigile.

Järgmine kohtumine on plaanis jaanuaris-veebruaris, mil Bolkhovitin maavanema kutsel Lääne-Virumaa ringkäigule tuleb, et tutvuda meie tööstuse, puhkekohtade, sadamaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles