Juhtkiri: Kõikumalöönud usk Veerpalusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) langetas Eesti suusakuulsuse Andrus Veerpalu suhtes lõpliku süüdimõistva otsuse ning FISi dopingupaneel pikendas Andrus Veerpalule määratud võistluskeeldu kahelt aastal kolmele, sest väidetavalt ei tehtud nendega piisavalt koostööd.


Ja nii on armastatud Andrus Veerpalu jälle fookuses, seekord siis teist korda süüdi tembeldatud. Annab järjekordse pressikonverentsi ja rahvas nutab kaasa või naerab takka. Aga see pole ju veel kaugeltki kõik, kuna FISi süüdismõistev otsus kaevatakse rahvusvahelisse arbitraaži edasi, siis on oodata ka kolmandat avalikku “poomist”.

Facebooki kommuunis “Usume Andrus Veerpalu”, mis meeldib rohkem kui 67 000 inimesele, jätkub selle liikmetel veel optimismi suusataja aususesse uskumiseks.

Me ei tea tänini täit tõde, miks lahvatas dopinguskandaal, mis pressikonverentsil tõi spordisangari silmadesse pisarad. Kas need olid häbi või meeleheite pisarad? Selge on see, et spordimaailmas käib armutu võitlus.

Kas Veerpalu oli nende karmide mängude ohver? Kui nii, siis lisaks spordikangelase aule lisandub Veerpalule ka märtri oreool. Inimesi on erinevaid. Kelle silmis on Veerpalu pühak ja kelle silmis patune.

Ehk olnuks puhtsüdamlik ülestunnistus patustamise kohta kohe positiivse proovi ilmnemise järel ainuõige tegu. Sellest valusast sammust ja kaasnevast häbist oleks rahva poolt armastatud sportlane ning tema poolehoidjad tänaseks juba üle saanud, eksimine on ju inimlik, kahetsemine ja andekspalumine aidanuks murest üle saada, aeg parandab kõik haavad. Aga nüüd kestab triangel edasi ning õnnelikku lõppu pole sel lool näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles