Tallinnas pandi alus uutele ÜRO keskkonna­prioriteetidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister ja Isamaa aseesimees Siim Kiisler.
Keskkonnaminister ja Isamaa aseesimees Siim Kiisler. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas peetud ÜRO keskkonnaassambleel pandi alus ÜRO uuele pikaajalisele keskkonnavisioonile ning sellega uuendatakse ka kogu maailma keskkonnavaldkonna prioriteete.

“See, et just Tallinnas lepiti uute prioriteetide vajadustes kokku, ei pruugi praegu kedagi kõnetada, kuid ühel hetkel läheb see veel ajalukku. On selge, et keskkonna seisund on otseselt mõjutatav sellest, kui kiiresti areneb tehnoloogia ning kui jõudsalt kasvab tarbimine. Selmet neid piirata, saab need keskkonna heaks hoopis töötama panna. Maailm vajab uut lähenemist ja teistmoodi lahendamist,” sõnas koosolekut juhtinud keskkonnaassamblee president, keskkonnaminister Siim Kiisler.

Tallinnas toimunud kohtumisel valmistati ette järgmist, 2019. aastal Nairobis toimuvat ÜRO keskkonnaassambleed ning sellel osalesid ÜRO keskkonnaprogrammi ja keskkonnaassamblee bürood, sealhulgas ÜRO keskkonnaprogrammi juht Erik Solheim. Nende töökohtumiste tulemusena lepiti kokku uute keskkonna prioriteetide väljatöötamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles