Meie pühadesoovid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu.
Jõulupuu. Foto: Internet

* Soovime auväärt lugejatele sallivust, armastust ja palju ilusaid asju! Et ikka kõigile midagi saaks – et see, kel armastus olemas, salliks ligimesi. Neile aga, keda vaimlised väärtused suuremat ei pingesta, soovime ikka uusi ja toredaid esemeid. Vahvust!



* Soovime, et inimesed armastaksid üksteist, aga ei unustaks armastamast ka iseennast, sest vaid endast lugu pidades osatakse ka teistest lugu pidada. Inimesed, armastage kõike seda, mida te teete, ja seda, mida te teete, tehke armastusega. Siis on kõik võimalik.

* Räägi, mida tead, tea, mida teed, tee, mida räägid.

* Usk, lootus ja armastus on tunded, mis teevad inimese hingejõult tugevaks. Jõuluaeg on aasta üks imelisem aeg, mil soovime üksteisele kauneid jõule ja jõulurahu. See on igati paslik ja ajakohane soov, kuid elu ei koosne üksnes jõuluajast. Lisaks jõuludega seonduvatele soovidele sobib soovida ka usku, lootust ja armastust.

* Leidke pidevas kiirustamises aega, et nautida kauneid kunste, muusikat ja filme.

* Soovime, et keegi ei oleks pühade ajal üksi ega kurb. Igaühe jaoks on pühade tähendus erinev, kuid nähkem jõulupakkide ja jõuluvana, ehitud kuuskede ja muu välise taga ka midagi sügavamat, ilusamat, olgem rõõmsad ja lahked üksteise vastu. Tänavu on jõulud küll üsna rohelised, kuid jalutuskäik loodusesse tasub sellegi poolest ette võtta.

* Meeldivalt mõtlemapanevaid elamusi.

* Soovime, et kõht oleks täis, tuba soe, hing helge, sõber kõrval, mõte selge. Et julgeksime abi küsida ja abi pakkuda. Et ükskõiksust oleks vähem ja märkamist rohkem.

* Et oskaksime näha väikeses suurt, et suudaksime ja tahaksime toimida üheskoos, nii perekonnas, naabritega, töökollektiivis, külas, vallas, linnas, rahvana, riigina, seejuures ikka endaks jäädes.

Et sõnad, mida me suust välja ajame, ei oleks pelgalt aur, mis põhjamaises pakases jäätub ja maha langedes klirinal puruneb.

* Häid jõule, armas lehelugeja! Loe ikka meie lehte, lehes on asju ja elu on kohalik!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles