Repliik: Homme sajab lund

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Virumaa Teataja

See lugu on repliik, mit­te ilmaennustus.

Niisiis – homme sajab lund. Kui hästi läheb, siis ehk juba täna. Küsite, et kust ma tean? Ega ei teagi. Aga loodan ja usun. On ju jõulud. Imede aeg.

Aastaid tagasi kadus kuu­ma suve tõttu mu kaevust vesi. Käisin heatahtlike naab­rite juurest seda toomas. Et oli käre talv, siis polnud enne kevadet lootustki, et vesi tagasi tuleks. Aga vahetult enne jõululaupäeva oli vesi jälle kaevus.

Loodame ja usume me aasta läbi. Et tuleb ilus suvi, et tööl tõstetakse palka, et euro jääks püsima ... Jõulude ajal aga on see usk ja ootus eriline. Paljud meist lähevad kirikusse, kuigi nad tavaliselt seal ei käi. Pühakojast loodetakse ja usutakse saada seda õiget jõulutunnet, sõnumit, tuge. Ja saadaksegi.

Homme sajab lund. Kui hästi läheb, siis ehk juba tänagi. Kui me kõik loodame ja usume, siis sajabki. Küll näete. Ja kõik läheb hästi.

Jääb veel soovida - imelisi jõule kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles