Aivar Ojaperve ja Anu Viita-Neuhausi lood on maakonnalehtede parimate kirjutiste seas

Virumaa Teataja
Copy
Eelmise aasta maakonnalehtede parima uudise tiitlit püüab Aivar Ojaperve uudisesari Virumaa Koolitoidu saagast. Arvamuslugude nominentide seas on Anu Viita-Neuhausi kirjutis koolivägivallast.
Eelmise aasta maakonnalehtede parima uudise tiitlit püüab Aivar Ojaperve uudisesari Virumaa Koolitoidu saagast. Arvamuslugude nominentide seas on Anu Viita-Neuhausi kirjutis koolivägivallast. Foto: Virumaa Teataja

Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna toimunud koosolekul välja parima maakonnalehtedes eelmisel aastal ilmunud uudis-, arvamus- ja olemusloo kandidaadid. Paremate seas on Aivar Ojaperve kirjutatud uudised Virumaa Koolitoidust ja Anu Viita-Neuhausi arvamuslugu koolivägivallast. 

Maakonnalehtede uudise kategoorias on üks nominente Aivar Ojaperve uudisesari Virumaa Koolitoidust.

Sari sai alguse 20. oktoobril, mil ilmus uudislugu "Kahes Rakvere lasteaias tekitavad meelehärmi üliväikesed portsjonid", 21. oktoobril kirjutas ta toimuvast loo "Virumaa Koolitoiduga on probleeme ka Tapa ja Viru-Nigula vallas", 24. novembril ilmus veel uudis "Laste toitlustamise ja Virumaa Koolitoidu teema lõppeski jamaga".

Aivar Ojaperv ütles, et kõiki ajakirjanikke sütitavad teemad, mis puudutavad järelkasvu.

"Esialgu teemast kuuldes polnud mul aimu, et probleem võib nii sügav olla. Teemat käsitledes selgus, et probleem on üle maakonna, mitte ainult Rakveres, ning pikaajaline ja sügav," rääkis Ojaperv.

Uudise kategoorias esitati sel aastal 29 tööd.

Arvamuslugude nominentide seas on Virumaa Teatajas 10. septembril ilmunud Anu Viita-Neuhausi "Pärast rindade käperdamist".

Anu Viita-Neuhaus ütles, et alguses pidi arvamusavaldus olema mõnerealine repliik lastevanematest ja koolirahust. Läks teisiti. "Mõistsin, et ajast, kui mina lõpetasin mitukümmend aastat tagasi kooli, on koolikiusuga üha võideldud aga muutunud pole palju. Kõik läheb aina keerulisemaks. Mulle tundub, et praegu on suurepärane võimalus: koroonaaja õppimise uus viis annab usku, et värske plaan on võimalik ka võitluseks koolivägivallaga," rääkis Viita-Neuhaus.

Arvamusloo kategoorias laekus konkursile 28 tööd.

Anu Viita-Neuhausi arvamuslugu saab lugeda SIIT

Aivar Ojaperve käsitlusi saab lugeda SIIT ja SIIT.

Võitjad tehakse teatavaks 5. märtsil veebis toimuval tseremoonial.

Žürii tööd juhtis Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha. Žüriisse kuulusid Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, ajaloolane ja Eesti kunstiakadeemia professor David Vseviov, Ekspress Grupi uuriva ajakirjanduse juht Tarmo Vahter ning rahandusministeeriumi regionaalhalduspoliitika nõunik, kauaaegne ajakirjanik Sulev Valner.

Anu Viita-Neuhaus ja Aivar Ojaperv olid ka eelmisel aastal oma kirjutistega maakonnalehtede parimate seas, siis kandideerisid nende artiklid olemusloo kategoorias. Anu Viita-Neuhausi lugu "Lisa. Eluaegne omastehooldaja" pälvis tiitli "Parim maakonnalehtedes ilmunud olemuslugu 2019". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles