Ungarlaste toodetud Ikarus oli veel suhteliselt vastupidav buss, kuid lagunesid needki, sest neid ekspluateeriti üle ette nähtud aja ja koormati liigselt.
Ungarlaste toodetud Ikarus oli veel suhteliselt vastupidav buss, kuid lagunesid needki, sest neid ekspluateeriti üle ette nähtud aja ja koormati liigselt. Foto: Ove Maidla

  • Ajaleht andis teada, et on loodud uus partei – Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Aga see ei olnud see EKRE, mis tegutseb praegu. Tegemist oli väikeparteiga (tuntuimad asutajaliikmed Kaido Kama ja Enn Tarto), mis tegutses iseseisvana aastatel 1990–1992. Pärast mitmekordseid ühinemisi ja liitude loomist sai toonasest EKRE-st üks pisike osa praegusest erakonnast Isamaa. Üldiselt toimus ka erakonnastumine noil aegadel nagu eestlastele kombeks – ei kõlvanud ju astuda sarnaste vaadetega naabrimehe erakonda, ikka tuli enda oma moodustada. Pensionäridel oli oma erakond, metsameestel oma, eksisteeris isegi Eesti Rojalistlik Partei. 1994. aastal moodustati aga näiteks Eesti Sinine Erakond, mille nimel ja eesmärkidel puudus igasugune seos – partei keskendus peamiselt kultuuriintelligentsi huvide väljendamisele.
Kommentaarid
Copy