Virumaa Teataja lood pälvisid spordiajakirjanduse konkursil nominatsiooni

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Võitjad saavad karika.
Võitjad saavad karika. Foto: Priit Mürk/ERR

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi korraldatud 2023. aasta spordiajakirjanduse parimate tööde konkursile laekus üle 150 töö üheksas kategoorias. Saadetud töid hindas žürii koosseisus Kristi Kirsberg (esimees), Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Brit Laak (TÜ), Neeme Korv ja Allar Raja.

Parima maakondliku loo kategoorias kandideerivad Virumaa Teataja ajakirjanik Aivar Ojaperv ja fotograaf Ain Liiva looga

"Rakvere staadioni rekordite peres leidub nii "habemikke" kui ka maailma tippklassi"

, samuti Kevin Volter ja Aivar Ojaperv looga

"Vallavanemat häirinud pealkirja järel lõppes Kadrina Karude ja tantsutüdrukute koostöö"

.


Aivar Ojaperv ütles, et tunnustuse toonud rekordite loo idee tiksus tal peas ammu, aga kolleegi haigestumise tõttu tuli ideest lugu valmis teha topeltkiirusega. "Tore on see, et fotograaf Ain Liival olid olemas spordifotod ka ajast, kui ta veel lehetoimetuses ei töötanud. See andis loole suure lisaväärtuse," lisas ta.


Kadrina Karude ja tantsutüdrukute lugu sai alguse ajakirjaniku heatahtlikust soovist kajastada tantsutüdrukute tegemisi. "Paraku nägi vallavõim loos negatiivseid külgi, mis päädis tantsutüdrukutega koostöölepingu lõpetamisega," kommenteeris Aivar Ojaperv teise nomineeritud loo tagamaid.


"Mulle tundub, et spordiajakirjanikud on üha rohkem asunud kajastama otseselt võistluste ja nende ümber käiva kõrval ka spordimaailma pahupoolt ja probleeme. Sellel aastal paistsid tugevad probleemlood selgelt silma," kommenteeris Roonemaa. "Räägime näiteks tippsportlastele osaks saavast ahistavast tähelepanust sotsiaalmeedias, Vene propaganda ja raha mõjust Eesti spordis või laiemalt spordist ja rahast."

"Mul on sellise trendi üle väga hea meel, aga julgustaksin toimetusi panustama veel rohkem uurivasse spordiajakirjandusse ning spordireportereid vastavaid võimalusi oma toimetusejuhtidelt nõudma. Me näeme teiste riikide, näiteks Rootsi ja Norra põhjal, et sellised artiklid on äärmiselt mõjukad," lisas ta.
Võitjad kuulutatakse välja kolmapäeval, 21. veebruaril kl 15 Unibet Sports Baris Tallinnas (Vana-Viru 13).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles