Targa Maja rajamise idee pälvis EASi heakskiidu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Kompetentsikeskuse asutajateks olid Tallinna ülikool, Rakvere linn, Mainori kõrgkool, SA Lääne-Viru Arenduskeskus ja Lääne-Viru omavalitsuste liit.
Virumaa Kompetentsikeskuse asutajateks olid Tallinna ülikool, Rakvere linn, Mainori kõrgkool, SA Lääne-Viru Arenduskeskus ja Lääne-Viru omavalitsuste liit. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

EASi juhatus valis välja 9 piirkondliku kompetentsikeskuse ideekavandit, milles nähakse potentsiaali haridusasutuste, ettevõtete ning omavalitsuste koostöös rahvusvahelise konkurentsivõimega keskuste tekkeks.


Virumaa oli kavandite esitamisel kõige aktiivsem piirkond. Kokku esitati viis taotlust, millest rahuldati kaks: Rakvere ja Kohtla-Järve projekt.

SA Virumaa Kom­pe­tentsikeskus nõukogu liige ja TLÜ Rakvere kolledži direktor Kalle Karron rääkis, et kui heakskiidu saanud ideedest enamiku saab paigutada Eesti traditsioonilistesse ettevõtlusvaldkondadesse, siis Rakveresse kavandatav infotehnoloogilistele rakendustele tuginev intelligentsete hoonete ja elamute automaatikasüsteemide kompetentsikeskuse plaan on Eestis uudne.

"Targa Maja partnerite ring on lai, sinna kuulub ettevõtteid ja haridusasutusi nii Virumaalt kui kogu Eestist," lausus Karron.


Üheksal väljavalitul on nüüd võimalik taotleda Euroopa Regionaalarengu Fondist toetust strateegilist laadi ettevalmistavate tegevuste tarbeks ning esitada põhitaotlus.

Targa Maja arendamist koordineeriva sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus asutajateks on Tallinna ülikool, Rakvere linn, Mainori kõrgkool, SA Lääne-Viru Arenduskeskus ja Lääne-Viru omavalitsuste liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles