YFU Eesti otsib välisõpilastele kodusid.

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline õpilasvahetusorganisatsioon YFU otsib Eestisse saabuvatele noortele peresid.
Rahvusvaheline õpilasvahetusorganisatsioon YFU otsib Eestisse saabuvatele noortele peresid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Üle terve maailma saabuvad augusti lõpus Eestisse välisõpilased, kes käivad siin koolis ja elavad siinses perekonnas, kuid 15 noort on veel koduta.

YFU Eesti otsib vahetusperesid 20. augustil saabuvatele õpilastele, kes jäävad siia terveks õppeaastaks. Õpilased tulevad siia õppima Eesti kultuuri, keelt ja loodavad saada endale päris Eesti perekonna.

Õnnetukseks on veel 15 õpilast uue koduta. Tulenevalt sellest kutsume üles Eesti inimesi avama enda koduukse ning võtma vastu välisõpilase.

YFU vahetusperekond Nemsitsveridze Tartumaalt räägib, et just perekond on see, kes annab noorele kodust kaugel olles turvatunde. “Läbi vahetuspereks hakkamise saab ainult võita: sa õpid, avastad, saad tugevamaks, su isikuomadused muutuvad paindlikumaks, õpid tolerantsi – ühesõnaga võib sinust saada veel parem inimene,” väidab pereema Karilin Nemsitsveridze.

YFU Eestiga on käinud vahetusaastal mitmed tuntud eestlased – Jüri Pootsmann, Liina Raud, Egle Eller-Nabi, kes kõik on kommenteerinud enda vahetusaastat kui elumuutvat kogemust.

Kuid lisaks entusiastlikele õpilastele, kes lähevad Eestist välja maailma avastama, on palju ka neid, kes tulevad Eestisse ning otsustavad pärast vahetusaasta lõppu siia jääda. Kõige esimene vahetusõpilane, 21 aastat tagasi Eestis käinud ungarlanna Edina Csüllög, elab täna Võrumaal ning töötab selle nimel, et Eesti kultuuri maailmas tuntaks.

YFU on juba 60 aastat tegutsev organisatsioon, mis eelmisel aastal aitas maailma koju kätte tuua pea 60 riigis. Esimesed õpilased käisid YFU Eestiga välismaal samal hetkel, kui Eesti vabanes ja taastati Eesti vabariik. Sellest saadik on käinud välismaal üle 1300 Eesti keskkooliõpilase ning meil üle 300 välisõpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles