Kohanimenõukogu tunnistas Kadrinas Sauna tänava kehtetuks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle Sauna tänava sildi kinkis vallale Kadrina saunaklubi.
Selle Sauna tänava sildi kinkis vallale Kadrina saunaklubi. Foto: Kasper Mäe

Täpsemalt öeldes rahuldas rahandusministeeriumi juurde kuuluv kohanimenõukogu Kadrina kahe vallaelaniku vaide ja tunnistas kehtetuks vallavolikogu mais tehtud määruse, mis muutis Kadrinas jupi Tehnika tänavat Sauna tänavaks.

Kohanimenõukogu otsus tugines mitmel puudusel. Näiteks on volikogu määruses märgitud otsuse tegemise aluseks riigihalduse ministri nõusolek, kuid tegelikult see puudub.

Kohanimenõukogu otsust on võimalik 30 päeva jooksul vaidlustada kohtus.

Kadrina vallavanem Erich Petrovits ütles, et otsus vaidlustatakse kohtus. “Leidsime momente, millega ei saa nõustuda,” lisas ta.

Kadrina vallavolikogu esimehe Jaanus Reisneriga ei ole toimetusel õnnestunud telefonitsi ühendust saada. Samuti pole ta vastanud kirjalikule infopäringule. Sestap jääb vastuseta küsimus, kas volikogu määruse peale tehtud kohanimenõukogu otsuse vaidlustamist kohtus peab otsustama volikogu või mitte?

Üks vaide esitaja, Kadrina vallavolikogu liige Marko Teiva ütles, et kohanimenõukogu otsuse vaidlustamise kohtus peab kindlasti otsustama volikogu. "Sest volikogu selle otsuse tegi," põhjendas Teiva ja lisas, et nüüdseks on ilmnenud ka teisi asjaolusid ja volikogu peab kaaluma, kui mõttekas kohanimenõukogu otsuse vaidlustamine on.

Kadrinas jupi Tehnika tänava nimetamist Sauna tänavaks taotles kohalik saunaklubi. Volikogus pooldas nimemuutust 8, vastu oli 7 volikogu liiget. Kaks rahvaasemikku jäid erapooletuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles