Läti, Leedu ja Eesti seakasvatajad pöörduvad koos Euroopasse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Eesti seakasvatajate liidu esimees Urmas Laht, keskel HKScan Balti peadirektor Teet Soorm, paremal Leedu assotsiatsiooni direktor Algis Baravykas ja tema Läti kolleeg Dzintra Lejniece.
Vasakul Eesti seakasvatajate liidu esimees Urmas Laht, keskel HKScan Balti peadirektor Teet Soorm, paremal Leedu assotsiatsiooni direktor Algis Baravykas ja tema Läti kolleeg Dzintra Lejniece. Foto: Aarne Mäe

Läinud nädalal kohtusid Riias Rigas Miesnieksi kontoris Eesti, Läti ja Leedu seakasvatajate liidu esindajad, et vahetada informatsiooni ning kaaluda samme, mida saaks teha ühiselt sigade Aafrika katku vastu võitlemisel.

Eesti Seakasvatajate Liidu esimees Urmas Laht ütles, et tal tegi südame soojaks, kui kuulis, et Läti ja Leedu organisatsioon on Euroopa tasemel väga tõsiselt seisnud kogu Baltikumi seakasvatuse eest.

Urmas Lahti sõnul on seakasvatuse kaod Eestis, Lätis ja Leedus väga suured. Lätis on seakatku tagajärjel vähenenud kodusigade arv 300 000-le, Leedus on see arv ligi 600 000 ja Eestis 270 000. “Sellise sigade arvuga ei suuda me enam oma  rahvast ära toita, tagame vaid 80protsendise Eesti elanikkonna varustatuse,” ütles Laht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles