Viru Maakohus saatis korduvvägistaja 17 ja pooleks aastaks vangi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pime tänav. Pilt on illustratiivne.
Pime tänav. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Viru Maakohus tunnistas neljapäeval korduvvägistaja Andrei Juganovi alaealise vägistamises süüdi ja mõistis talle liitkaristusena 17 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Kohus tunnistas 35-aastase Juganovi süüdi vägistamises, mis on toime pandud noorema kui kaheksateistaastase isiku suhtes ja isiku poolt, kes on varem toime pannud vägistamise, ning mõistis talle maksimumkaristuse, 15-aasta pikkuse vangistuse, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kohus liitis karistusele Viru Maakohtu poolt 2014. aasta otsusega mõistetud karistuse, kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, ning mõstis liitkaristuseks 17 ja pool aastat vangistust. Vangistuse algust arvestatakse Juganovi kinnipidamisest 2015. aasta 16. oktoobril.

Süüdistuse kohaselt tungis Jugantsov 2015. aasta 3. oktoobri hilisõhtul Kohtla-Järvel Estonia puiesteel kallale 17-aastasele neiule, sundis ta minema kõrvalisse kohta ning seejärel vägistas tüdruku.

"Raske seksuaalkuriteo toime pannud isikud peavad olema isoleeritud ühiskonnast," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Olga Dorogan.

Viru Maakohus vaatas kriminaalmenetluse läbi üldmenetluses kinnisel istungil.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ja Juganov saab selle ringkonnakohtus vaidlustada. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles