Taasiseseisvumispäeval musitseerib orelil Marju Riisikamp

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Riisikamp.
Marju Riisikamp. Foto: Erakogu

Kadrina kirikus tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva 19. augusti õhtul kell 19 orelimuusikaga. 

Kuulajate ette astub tuntud organist ja klavessinist Marju Riiskamp, kelle esituses saab kuulata armastatud oreliteoseid nii Euroopa kui ka Eesti orelimuusika klassikast.

Marju Riisikamp lõpetas 1982. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi klaveri erialal ning jätkas seejärel enda täiendamist oreli ja klavessiini alal, juhendajaiks Hugo Lepnurm ja Taivo Niitvägi. 2000. aastal järgnes Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias magistrikraad klavessiini erialal ning algas ka pikaajaline õppejõutöö. 2008. aastal alustas Marju Riisikamp samas kõrgkoolis ajalooliste klahvpillide doktoriõpinguid, mis viisid teda kaheks semestriks ka Saksamaale.

Pidevalt on organist osalenud meistrikursustel erinevates maades, millest Itaaliaga ja renessanssorelitega seob teda kuueaastane perioodiline õpinguaeg. Marju Riisikamp on olnud laialdaselt tegev sooloorganistina, aga musitseerinud ka vanamuusika ansamblites Rondellus, Saltatores Revalienses ja Cantores Vagantes. Lisaks on Marju korraldanud kontserdisarju ja teinud muusikaväljaannetele kaastööd publitsistina.

Muusikahuvilisi ootab õhtu hea orelimuusikaga. Kontserdi korraldaja on Kadrina Kiriku Oreli Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles