Rakvere linnapea osales Brüsselis linnapeade kohtumisel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla linnapeade ümarlauakohtumisel.
Rakvere linnapea Andres Jaadla linnapeade ümarlauakohtumisel. Foto: Rakvere linn

Rakvere linnapea Andres Jaadla naasis Brüsselis 12.-15. septembrini toimunud maailmaorganisatsiooni ICLEI Euroopa konverentsilt "Cities in Europe 2020 - Enhance sustainability now!". Konverents keskendus linnade jätkusuutlikule arengule ja säästvusmeetmete rakendamise võimalustele linnades.


Linnapea Andres Jaadla osales ICLEI konverentsi käigus linnapeade ümarlaua nõupidamisel, millel osalemiseks oli ta eelnevalt saanud personaalse kutse. “Arutasime võimalusi, kuidas linnad saaksid panustada säästvale arengule ja planeerida tuleviku linnaruumi,“ ütles Andres Jaadla.

Linnapeade ümarlaua võõrustaja oli Rotterdami abilinnapea Alexandra C. van Huffelen.

Andres Jaadla sõnul alustab Rakvere linn ICLEI-ga koostööd 2012. aastal ühise europrojekti raames “Timber in Action“.

Projekti eesmärk on pöörata tähelepanu linnametsadele ja puudele linna keskkonnas, samuti rohelistele hangetele ja ausa kaubanduse küsimustele puidutööstuses.

Projekti käigus on Rakverre oodata eksperte üle Euroopa. Rakverel on plaanis on korraldada kaks vastavateemalist seminari. Projekti rahastab Euroopa Komisjoni programmi European Aid temaatiline alaprogramm “Valitsusväliste osalejate ja kohalike omavalitsuste osalemine arengus“.

ICLEI konverentsi raames kohtus Rakvere linnapea Andres Jaadla ICLEI presidendi David Cadmaniga, kes on ühtlasi ka Kanada Vancouveri linna abilinnapea. David Cadman tutvustas Vancouveri linna säästva arengu alaseid edusamme, samuti olümpialinnakut ja selle edasist kasutamist pärast 2010.aastal toimunud taliolümpiamänge.

ICLEI on rahvusvaheline organisatsioon, mis koondab kõiki jätkusuutlikule arengule pühendunud kohalikke omavalitsusi ja riiklikke ja piirkondlikke kohalike omavalitsuste organisatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles