Tartu jooksumaratonil osaleb rekordarv virumaalasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Tartu jooksumaraton 2007. aastal.
SEB Tartu jooksumaraton 2007. aastal. Foto: Margus Ansu / Postimees

10. mail toimuval SEB 27. Tartu jooksumaratonil osaleb Virumaalt tänase seisuga 138 jooksjat ja kepikõndijat, mis on viimaste aastate rekord.


Kokku on 4. mai seisuga maratonile registreerunud 2693 spordisõpra. Ida- ja Lääne-Virumaalt on tänavu Tartumaa ning Tallinna ja Harjumaa järel kõige enam osalejaid.

Eelmise aastal võitis Tartu Jooksumaratoni Ida-Virumaalt pärit Vjatšeslav Košelev. Esikümnesse jooksid end ka Aleksei Markov ja Andrus Lein. Košelevile ja Markovile saab kaasa elada ka sel aastal.

Staažikas maratonijooksja ja portaali  www.jooksupartner.ee üks tegijatest Margus Pirksaar peab selle aasta favoriitideks Vjatšeslav Košelevi ja Aleksei Markovi, kellest viimane on tema hinnangul potentsiaalne üllataja tänu noorusele ja andekusele.

"Virumaalaste tugevuseks jooksuvallas on head looduslikud rajad ja liikumisharrastusele suunatud mõtteviis, mis aitab tööga seonduvat rutiini murda," andis Pirksaar hinnangu piirkonna headele jooksutulemustele ja elanike spordilembusele.

Virumaalt on kõige enam registreerunuid 23km jooksule, kokku 96. Neist 68 esindab Lääne-Virumaad ja 28 Ida-Virumaad. Eelmisel aastal võistles sel distantsil 77 virumaalast, kellest 11 lõpetas esisajas.

Populaarsuselt teine distants virumaalaste seas on sel aastal 10 km jooks, kuhu praeguseks on end kirja pannud 26 inimest. Kepikõnni on valinud 16 spordisõpra.

Sel aastal saab Tartu jooksumaratoni läbida 23 km ja 10 km distantsidel nii joostes kui kepikõndi harrastades. Paremusjärjestus selgitatakse välja traditsiooniliselt 23 km jooksjate seas.

Lähemat infot SEB 27. Tartu jooksumaratoni kohta leiab korraldaja Klubi Tartu Maraton kodulehelt www.tartumaraton.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles