Teatriseintele ilmuvad illustratsioonid

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat: Urmas Viigi näituse avamine ja vestlus koos Kerttu Soansiga.
Plakat: Urmas Viigi näituse avamine ja vestlus koos Kerttu Soansiga. Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teatrigaleriis avab kolmapäeval, 3. aprillil kell 17.17 Urmas Viik raamatugraafika näituse “Assortii” ning toimub vestlusring kunstniku ja kirjanik Kerttu Soansiga “Kuidas kirjutada/kujundada raamat?”.

Urmas Viigi kunstnikutee jaguneb kolmeks: graafikaeksperimendid 90ndatel, aastast 2000 alanud ning tänaseni jätkuvad installatsiooniprojektid ning 2003. aastast startinud raamatugraafika.

Tänaseks on ta kujundanud ja illustreerinud kümneid raamatuid, innu ning produktiivsusega, millest annavada tunnistust iga-aastased äramärkimised eesti kaunimate raamatute konkursil ning 2010. aastal kandmine IBBY (International Board on Books for Young People) illustraatorite aunimekirja.

Nagu 90ndatel vabagraafikas, nii alustas Urmas Viik poolteist kümnendit hiljem värskenduskuuri eesti raamatuillustratsioonis. Viik väärtustab raamatu terviklikkust. Võiks öelda, et ta on eesti lasteraamatusse toonud omalaadse kontseptuaalse illustratsiooni, mis ei alahinda last. Tema piltides võib kohata eesti illustratsioonis senitundmatuid vormiuuendusi.

Kerttu Soans on eesti kirjanik ja ajakirjanik. Ta on töötanud Eesti Raadios, mitmes ajalehes ja ajakirjas. Alates 1999. aastast on ta vabakutseline kirjanik. Raamatutega "Kruubi-Ruudi ja tema inimesed" (2004), "Teistmoodi Sirel" (2005) ja "Külaline vannis" (2008) on Kerttu Soans valitud Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastapreemia nominendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles