Rakverre saabuvad “Mängurid”

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Teatri logo.
Vene Teatri logo. Foto: Vene Teater

Rakvere Teatris etendub 7. aprillil kell 18 Nikolai Gogoli “Mängurid”. Vene teatri alltekstirohket lavastust saab vaadata sünkroontõlkega eesti keelde.

Ei ole olemas suuremat hasarti tekitavat vempu, kui kollektiivne kelmus. Ja polegi nii oluline, mis mäng see on – näitemäng või kaardimäng.

Vene Teatris lavastas “Mängurid” Kuldse Maski preemia mitmekordne laureaat, Permist pärit lavastaja Sergei Fedotov. Fedotovi poolt loodud uues müstifikatsioonis muutub idee halastamatust pettusest kütkestavaks ja virtuoosseks näitemänguks.

Tegelikult on aga kaval Gogol juba ise nii korraldanud, et selles müstilises loos on tuntavalt kohal mustad jõud, kelle võimusesse satuvad nii petturid kui ka petetud.
“Mängurites” on sisu allteksti kanda, hingelist seisundit väljendavad siin mängurite osavalt kaarte segavad käed ja paljutähenduslikud näoilmed...

Müstifitseeritud komöödia “Mängurid” näitlikustab hämmastavalt jõuliselt aja kaduviku kulgemist. Kaardimängu taga surnukslöödud aeg on muutnud inimesed müstilisteks tegelasteks, siluettideks, varjudeks. Nüüd tegelevad need elustunud vaimud sellega, et ajavad mõnituste saatel hulluks oma järjekordse ohvri...

Teater juhib tähelepanu tõigale, et näitlejad suitsetavad laval. Lavastus on alla 14aastastele mittesoovitatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles