Inimeste hoolimatus võimaldas peksjatel pahategusid jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Möödunud nädala lõpus jätsid Kohtla-Järvel peksmist pealt näinud inimesed sellest politseile teatamata, mis võimaldas kurjategijatel uue nädala alguses oma pahategusid jätkata.


8. mail kella 6 ajal peksid kaks meest Kasteheina tänaval asuva baari juures 21aastast meest, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi. Seejärel röövisid kurjategijad ohvrilt 12 000 krooni maksva kuldketi ning rahakoti, milles oli 200 krooni.

Kuigi mitu linlast nägi kuritööd pealt, ei teatanud keegi sellest politseisse ning kurjategijatel õnnestus karistamatult lahkuda. 11. mail olid kurjategijad taas tegevuses, kui peksid Jõhvis 26aastast meest.

"Pean äärmiselt taunimisväärseks, et kuritegu pealt näinud inimesed jätavad sellest politseile teatamata, Sellistes olukordades tasuks kõigil mõelda, et igaüks meist ja meie lähedastest ning tuttavatest võib ühel päeval sattuda kuriteo ohvriks ning vajada abi," ütles Ida prefektuuri kriminaalosakonna Jõhvi kriminaaltalituse komissar Margus Kuus.

Tema sõnul on ilmne, et teist kuritegu poleks toimunud, kui 8. mail aset leidnud peksmise pealtnägijad nähtust politseisse teada oleksid andnud.

Politse pidas röövis ja avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatavad 23aastased Aleksandri ja Kirilli 11. mai õhtul kinni.

Meeste tegevuse uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad röövimist ja avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles