Balletisolist tantsib fotodel

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Vilimaa.
Ülo Vilimaa. Foto: www.efis.ee

Kolmapäeval, 8. mai kell 15 avatakse Rakveres kohvikus Art Café fotonäitus “Ülo Vilimaa lavatööd”. Avamisele on oodata ka Ülo Vilimaad.

Ülo Vilimaa balletisolisti karjäär algas 1962. aastal Vanemuise teatris, millele järgnes rida meeldejäävaid osatäitmisi, nagu Karjus ja Narr , Peiko (“Orléansi neitsi”), Kratt (Eduard Tubin “Kratt”),  Kiir (Ülo Vinter “Kevade”) jt.

1960. aastate keskpaigus tõi Vilimaa lavale rea lühietendusi ja sooloõhtuid ning tegutses sünkroonis Eesti teatriuuendajate Jaan Toominga ning Evald Hermaküla uuendusmeelsete ideedega. 1960. aastate teisel poolel alustas Vilimaa tööd Vanemuise teatri ballettmeistrina. Koreograafi loomingus tõusis esile autori huvi vabaplastika vastu ning samuti asjatundlik valguse, värvide, heli ja tantsu ühendamine.

Aastatel 1974- 1997 töötas Ülo Vilimaa Vanemuise peaballettmeistrina. Vilimaa menulavastuste reas on Lydia Austeri balletid “Tiina” ja “Bambi”, Giacomo Puccini ooper “Madama Butterfly” ja Franz Lehari operett “Lõbus lesk”.

Näitus sai teoks Jõhvi Kontserdimaja, Vanemuise teater, Rakvere kultuurikeskus ja Art Cafe koostöös.

Näituse “Ülo Vilimaa lavatööd” avamine on eelsündmuseks Rakvere Laste Balletigalale, mis leiab aset laupäeval, 11. mail kell 12. Galal osalevad Kaurikooli balletiklass (Rakvere), Seinäjoe Balleti- ja Tantsukool (Soome) ja Zita Errsi balletistuudio (Riia, Läti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles