Esinevad muusikakooli õpilased ja õpetajad

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muusikakool.
Rakvere muusikakool. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Muusikakoolis saabunud kõige otsustavam ja põnevam aeg: pea iga päev toimuvad osakondade õpilaskontserdid, kus noored muusikud näitavad, mida nad on õppeaasta jooksul juurde õppinud.

Traditsiooniks on saanud, et õppeaasta lõpus esinevad avalike kontsertidega nii õpilased kui ka õpetajad. Täna kell 18 toimub gümnaasiumi saalis õpilaste kontsert ja homme kell 16 annavad kontserdi õpetajad.
“Ega meil palju pidevalt laval mängivaid õpetajaid ei ole, aga kena kontserdi tuntud ja tundmatutelt heliloojatelt saame kokku küll,” ütles Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske. Kontserdil esinevad viiuliõpetajad Angelica Averjanov ja Riina Linde, tšelloõpetaja Kaia Tambi, saksofoniõpetaja Jüri Takjas ning klaveriõpetajad Darja Roditšenko, Piret Villem, Kaarel ja Toivo Peäske.

“Oleme kutsunud koos mängima ka viiuldajad Eva Siili Kaurikoolist ning meie oma kooli vilistlase, Tallinna Muusikakeskkooli õpilase Maria Tiimuse. Kuulda saab isa ja poja Bachi`de teoseid, W. A. Mozarti Klaverikvartetti, A. Nevolovitši palu klaveriduole, mis on esmaesitus Eestis. ja muudki,” ütles Peäske.

Lõpetajatel on solfedžo- ja muusikaloo lõpueksamid edukalt sooritatud, järgmisel nädalal astuvad nad komsjoni ette eriala lõpukavadega. Lõpetajaid on meil sel aastal 15 ja pidulik lõpuaktus toimub pühapäeval, 2. juunil kell 13 Rakvere Gümnaasiumi saalis. Seda on kõigil huvilistel võimalik vaatama-kuulama tulla.

Ja kohe järgmisest päevast, 3. juunist alustab muusikakool vastuvõtukatsetega I klassi. Toivo Peäske soovitab: tooge oma laulda armastavad lapsed katsetele, sest “kes oma lastest tõeliselt hoolib, paneb nad õppima muusikakooli”, on öelnud John Tungal.
Kontsertidele saab tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles