“Pariisi virtuoosid” mängivad Kiltsi kõlama

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lev Bogino.
Lev Bogino. Foto: Internet

“Unustatud Mõisate” külastusmängu päeval, 28. juulil esinevad kell 12 Kiltsi mõisas kavaga “Pariisi noored virtuoosid I” viiuldaja Lev Bogino (Prantsusmaa) ning pianist Diana Liiv (Eesti). Esitusele tuleb C. Francki, E. Griegi ja S. Prokofievi looming.

Noor vene-prantsuse päritolu viiulitalent Lev Bogino on pärit väga austusväärsest muusikute dünastiast: tema isa, Konstantin Bogino on rahvusvaheliselt tunnustatud pianist ja pedagoog, kes pidevalt esineb ning annab meistriklasse üle Euroopa, vanaisa oli üks Moskva tunnustatumaid klaverihäälestajaid ja pedagooge, ema on hinnatud ooperilaulja. Lev on esinenud regulaarselt paljudel muusikafestivalidel Itaalias, Prantsusmaal, Serbias ja Hollandis.

Seekordses kavas koos eesti pianisti ning kontserdisarja eestvedaja Diana Liiviga on üks virtuoossemaid ja enim armastatud viiuli ja klaverisonaate – C. Francki sonaat ning põhjamaiselt karge ja muinasjutuliselt kaunis Griegi sonaat.

Põhiosa Muusikasõprade Seltsi korraldatud festivali "Mõisamängud" kontsertidest toimuvad “Unustatud Mõisate” külastusmängu päevadel – 27. ja 28. juulil ning 10. augustil paljudes mõisates üle Eesti, esinejateks silmapaistvad interpreedid, sealhulgas viiuldajad Olga Voronova, Lev Bogino (Prantsusmaa) ja Alexis Roussine (Prantsusmaa), klarnetistid Edmunds Altmanis ja Toomas Vavilov, pianistid Mati Mikalai, Diana Liiv ja Anne-Mai Palm, Heiki Palm tšellol ning Madis Metsamart löökpillidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles