Pensionipäev täitis avalikud kohad joobes magajatega

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Kui nõukaajal algas padujooming palgapäeval kuu lõpus või alguses, siis nüüd valmistab korravalvuritele peavalu pensionipäev, mille vähemalt Rakveres tunneb ära sularahaautomaatide taha tekkinud järjekordadest.

Esmaspäeval ja sellele järgnenud ööl teenindas Lääne-Viru politsei 27 väljakutset, mis on esmaspäeva kohta tavatult palju. Enamik väljakutseid olid seotud alkoholi liigpruukinud inimestega, kes pärast toetusrahade saamist seda tähistasid. Paljude jaoks aga lõppes liiga raju pidu avalikus kohas magama jäämisega.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul leidus alkoholijoobes magavaid inimesi Rakvere linna parkides, mänguväljakul, tänavatel ja bussipeatustes. Politsei mõistagi reageeris teadetele avalikus kohas magavatest inimestest, sest kuuma ilmaga on oht, et purjus inimene jääb tundideks päikese kätte lamama ja võib saada päikesepiste. Politseijaoskonna kainestuskambrisse toodi kainenema kuus inimest, kes koju ei jõudnud ja uinusid avalikus kohas.

Üks politseisse helistaja muretses rahvaaia pingil magava inimese pärast. Mehe kõrval maas oli süütevedeliku pudel, mille sisu oli kasutatud juhendis näidatule vastupidiselt. Juhend hoiatab kasutajat vedeliku sattumisest silma ja suhu.

Tähelepanelike kodanike poolt ei jäänud märkamata Kalda tänaval vaevaliselt liikuv ja pidevalt kukkuv noormees. Tema jalavaeva kergendas politseipatrull, sõidutades mehe jaoskonda kainenema.

Aga peod ei piirdunud ainult Rakverega. Tapal purjutasid neli meest pargis ja ilmselt palavusest hakkasid ennast ühel hetkel paljaks koorima. Et läheduses asus kultuurikoda, kus lapsed suviti tööd teevad, siis kutsuti välja politsei. Samuti kutsuti politsei ühele naisele, kes ligi tund aega segas Tapal toidukaupluse müüjate tööd.

Kundasse said korravalvurid väljakutse, sest ühes korteris oli südaöösel kõva kisa ja lärm. Viru-Nigula vallas ei saanud majaomanik kahest soovimatust külalisest lahti. Rakkes Metsa tänaval aga purjutas seltskond juba mitmendat päeva ja ajas naabritel lõpuks kopsu üle maksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles