Kiviõli terviseraja projekt ootab EASi programmi avanemist

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli tuhamägedele võib tulla lumelauakeskus
Kiviõli tuhamägedele võib tulla lumelauakeskus Foto: TV3

Uue suusahooaja alguseks valmima pidanud Kiviõli tuhamäe nõlval jooksev valgustatud terviserada ootab koos Kiviõli seiklusturismi keskusega EASi piirkondliku konkurentsivõime tõstmise meetme avanemist, kuna selle valmimine on seotud kogu kompleksi arendamisega, kirjutab Ida-Virumaa ajaleht

Põhjarannik.

Kiviõli seiklusturismi keskusesse planeeritud 2,5kilomeetrise terviseraja eskiislahendus on valmis, praegu käib projekteerimine. Millal läheb lahti poolkoksimäe nõlvadel jooksva terviseraja ehitus, ei ole esialgu teada, kuna EASi piirkonna konkurentsivõime tõstmise programmi avamise aeg pole veel kindel.

"Praegu võime öelda, et oleme veel graafikus, kuna projekteerimine käib, kuid millal ehitamist alustada saame, ei ole veel selge," ütles SA Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pulles.

Ehitustöödega ei saa enne EASi otsust algust teha, hoolimata eelprojektile saadud heakskiidust, kuna varem tehtud kulutusi meetmest ei tasustata. "Peame otsustama, kas me ootame programmi avamist või teeme terviseraja valmis oma partnerite toel," kinnitas Pulles Põhjarannikule.

Tema sõnul on neil tänu partneritele ja Kiviõli linnavalitsuse toetusele ressurss terviseraja ehitamiseks küll olemas, kuid kuna terviserada on siiski seiklusturismi keskusega otseselt seotud ning tegemist on terviklahendusega, näeks ta hea meelega, et alustatakse siis, kui lõplik rahastamisotsus käes.

Seiklusturismi keskuse projekti rahastamisest sõltub ka rajavalgustuse ehitamine, kuna praegu pole poolkoksimäe ümbruses elektrivarustust ega alajaama, kust valgustust saada.

EAS sulges piirkonna konkurentsivõime tugevdamise programmi pärast seda, kui taotluste hulk kasvas suuremaks kui jagada olev summa. Uus taotlusvoor avatakse kolmeks kuuks, saabunud projektid pannakse omavahel konkureerima ning raha saavad neist paremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles