Veokijärjekorrad idapiiril on vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idapiiril on jälle pikk veokite järjekord.
Idapiiril on jälle pikk veokite järjekord. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Narva piiripunktis ootas neljapäeval Venemaale pääsu üle 200 veoki, veel eelmisel nädalal oli järjekord ligi kaks korda pikem.


Maksu- ja tolliameti andmetel ootas neljapäeval Narvas Venemaale pääsu 210 veokit, mis teeb eeldatavaks ooteajaks 67 tundi. Veel pühapäeval seisis samas järjekorras 410 veokit.



Koidula piiripunktis neljapäeva hommikul järjekorras seisnud 29 veokit peavad piiriületust ootama eeldatavalt 26 tundi. Möödunud nädala kolmapäeval oli Koidulas Venemaale pääsu ootamas 115 veokit.



Piiriületusjärjekord on vähenenud ka Luhamaa piiripunktis, kus ootel oli 27 veokit, eeldatava ooteajaga 14 tundi.



Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on kord suurenenud, kord vähenenud. 2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.


Mullu jõulude ajal veokijärjekorrad kadusid, sest Venemaal algas pikk aastavahetuse püha ja suurem osa ettevõtteid ei töötanud.



Ühtlasi mõjutas olukorda piiril kaubavoogude vähenemine üldise majandussurutise tõttu. Kevadel hakkasid piirijärjekorrad siiski taas kasvama.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles