Leerinoored uurisid Kadrinas jumalasõna

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leerilapsed Kadrina paisjärvel.
Leerilapsed Kadrina paisjärvel. Foto: Erakogu

Lõppeval nädalal osales tosin noort  Kadrinas Rakvere Kolmainu koguduse ja Kadrina Katariina koguduse leerilaagris, mis erines teistest selle poolest, et kõik vajalikud teadmised kristluse ja kiriku kohta omandati viie päeva jooksul.


Leerinoorte päevakava oli tihe: hommikusöögi ja -palvusega alanud päevad sisaldasid mitmeid leeritunde ja rühmatöid, üldkultuurilisi loenguid ja sportlikke mänge. Kui päeval keskenduti kristlikult tähtsate teemade nagu "Jumala olemus" ja "Mina ja maailm", lahkamisele, siis õhtuti kuulati loenguid kuritegevusest, seksuaalkasvatusest ja maailma erinevatest kultuuridest.



Rakvere koguduse õpetaja Tauno Toompuu sõnul oli leerilaager suunatud eelkõige koolinoortele, kel on suvel rohkem aega. „Tavaline leerikoolitus toimub kooliajal, mil noortel pole tavaliselt eriti vaba aega," sõnas Toompuu.



Noored ise leidsid, et intensiivne õpe on huvitav ja kasulik.



Eile, 1. augustil, külastas leerilaagrit EELK peapiiskop Andres Põder, kes võttis osa keskpäevasest palvusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles