Kohtla-Järve korterite hinnad tõusid

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki juunikuuga võrreldes kallinesid Kohtla-Järve korterite hinnad juulis ligi veerandi, on need jätkuvalt ühed madalamad Eestis, kirjutab ajaleht

Põhjarannik.


Pindi Kinnisvara värskest kinnisvaraturu ülevaatest selgub, et kui Eesti linnades jätkas korteritehingute keskmine hind langust, olid erandiks Valga ja Kohtla-Järve.

Põlevkivilinnas kasvas juulis juuniga võrreldes korteritehingute arv nelja võrra - 39ni - ja hinnad tõusid 24 protsenti, ulatudes ligi 1700 kroonini ruutmeetri eest. Võrdluseks, et Jõhvis ja Narvas oli korteritehingute keskmine ruutmeetri hind juulis ligi 4000 krooni.

Pindi Kinnisvara Jõhvi kontori hindaja ja maakleri Imre Hardõkaineni arvates võib põhjus olla selles, et juulis tehti mõned kallimad tehingud, tänu millele näitavad hinnad tõusutrendi. "Ei julgeks lubada, et tegemist on püsiva trendiga."

Hardõkainen lisas, et Kohtla-Järve korterite hinnad on jätkuvalt madalad, kuna tühje elamispindu, mida firmad kunagi kokku ostsid ja nüüd müüa üritavad, on palju. Samuti pakutakse rohkesti kortereid, mis on võlgade tõttu müüki pandud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles