Brigaadikindral valis valimisliidu

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Urmas Roosimägi sai Tapal enim hääli.
Brigaadikindral Urmas Roosimägi sai Tapal enim hääli. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aprillis maaväe staabiülema kohalt lahkunud brigaadikindral Urmas Roosimägi on enne kohalikke valimisi saanud liitumispakkumisi mitmelt erakonnalt, kuid hiljuti langetas ta otsuse, et kandideerib hoopis Tapa valla valimisliidu „Valgejõe" nimekirjas.

Kui pärast erruminekut teravalt presidendi nõunikku Indrek Kannikut kritiseerinud Roosimägi esines Keskerakonna suvepäevadel Käsmus, seostati teda ajakirjanduses selle parteiga.


Tegelikult on talle tulnud pakkumisi seinast seina. Teda on meelitatud nii poliitikasse kui ka äritegevusse.


Samas ei seosta ta oma kandideerimist poliitikasse tulemisega, sest ta pole ühessegi parteisse astunud. „Omavalitsuse valimistel osalemist mina poliitikaks ei nimeta. Selleks, et seista torustiku vahetamise või teede parandamise eest, ei pea ju olema partei liige. Valdadel on seadustega ette nähtud funktsioonid. Et neid täita, ei pea olema poliitik, sest vald on administratiivne üksus," ütles Roosimägi.


Ta märkis, et erakondade pakkumised olid küllaltki tugevad. „Parteisse astumisega antud olukorras tunduks see kohe korruptiivne - pingsalt mõeldakse, millega osteti või mida lubati. Suures parteis kaotab inimene oma näo ja muutub lihtsalt üheks parteisõduriks. Erakondades paratamatult on olemas välja kujunenud programmid, mida uus liige ei saa mõjutada, samuti puudub võimalus valida endale parteikaaslasi," rääkis Roosimägi.


Ta lisas, et kahjuks aga Eesti juhtimine on viimasel ajal ära politiseeritud ning tõi näiteks tantsu ümber maavanema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles