Eesti rikkaimate hulgas on mitu läänevirulast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross
Oleg Gross Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Äripäev avaldas edetabeli "Eesti rikaste TOP 500", milles on üritatud kokku arvata Eesti rikkaimate inimeste varanduse suurust.


Lääne-Virumaa ettevõtjatest on kõrgeimal kohal Oleg Gross, kelle varanduse suuruseks on kokku loetud 624 miljonit krooni. Edetabelis annab see 35. koha.

Võrdluseks võib tuua näiteks 30. kohal asuva skandaalse kuulsusega ärimehe Meelis Lao (740 miljonit krooni) ja 39. kohal asuva investeerimisspetsialisti Heldur Meeritsa (604 miljonit krooni).

Haljala firma Bellus Fur­niture omanikud Rikard Mikael Relander ja Rolf Relander jagavad 177 miljoni krooniga 163.-166. kohta, jäädes vaid ühe miljoniga maha Hansapanga eksjuhist Indrek Nei­veltist.

Laekvere vallavolikogu esimees ja puidufirma Artiston osanik Margo Klaasmägi on koos oma äripartnerite Raul Vahteri ja Jaanus Lehtmetsaga 94 miljoni krooniga jagamas 335.-339. kohta. Sama suureks on hinnatud ka Ehitustööriista asutaja ja praeguse Cramo tegevjuhi Ivar Valdmaa varandus.

Rikaste TOP 500sse on mahtunud ka Huljal tegutseva Aru Grupi omanikud Andres Lindam ja Juhan Viise, kellel on Äripäeva arvates 65 miljoni krooni eest vara. Edetabelis annab see 454.-459. koha jagamise.

Kaks miljonit krooni rohkem on Han­­sapanga ühel loojal ja Tallinna eksmeeril Jüri Mõisal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles