Kiviõli I keskkoolile tegi pommiähvarduse samas koolis õppiv noormees

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus sai esmaspäeval kell 10.14 teate, et Kiviõli I keskkoolis on pomm.
Häirekeskus sai esmaspäeval kell 10.14 teate, et Kiviõli I keskkoolis on pomm. Foto: Eda Meresmaa/Õhtuleht

Jõhvi politsei tegi kindlaks ja võttis täna selgitused 16aastaselt noorukilt, kes helistas selle nädala esmaspäeval kella 10.14 ajal häirekeskusesse ja teatas, et Kiviõlis Viru tänaval asuvasse keskkooli on asetatud pomm.

10.31 evakueeriti kõik koolis olnud inimesed. Pommi ei leitud ja häire lõpetati kell 12.10 ning õppetöö koolis jätkus.


Sündmuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust, mille käigus selgus, et koolile oli pommiähvarduse teinud samas koolis õppiv 16aastane nooruk.

"Noored ei saa tihti selliste tegude rumalusest aru. Enda meelest naljaka teoga külvavad nad asjatult paanikat ja koormavad asjatult nii politseid, päästeametit kui teisi sellisele tõsisele ähvardusele reageerivaid asutusi, kelle abi võib näiteks vaja minna samal ajal mujal, kus tegelikult on õnnetus juhtunud või kuritegu toime pandud," ütles Viru Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Natalja Firsova.

"Kõnetegijal ei tasu loota, et ta jääb anonüümseks. Politsei kasutuses on sellised vahendid, mille abil ta suudab enamus juhtumite korral kindlaks teha ähvarduse teinud isiku," lisas Jõhvi kriminaaltalituse juht Margus Kuus.

Politsei alustas sündmuse uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist, kui see on toime pandud lõhkeseadeldisega ähvardades (KarS § 263 p 3).

Seadus näeb sellise teo eest ette süüdimõistmisel kas rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Tegemist on juba teise korraga kahe nädala jooksul, kui Kiviõlis asuvat kooli on ähvardatud pommiga.

Eelmise nädala teisipäeva õhtul kell 21.42 helistas häirekeskusesse mees, kes teatas, et Kiviõli vene gümnaasiumis on pomm.

Häirekeskus edastas teate politseile. Koolimajja saabunud demineerijad vaatasid üldkasutatavad ruumid üle, kuid lõhkekeha ei leidnud.

Kolmapäeval pidasid Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna Jõhvi kriminaaltalituse politseiametnikud nimetatud kuriteos kahtlustatavana kinni 21aastase noormehe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles