Politsei manitseb õnnetuses õigesti käituma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei tähelepanekute kohaselt ei järgi paljud sohvrid liiklusõnnetuse puhul liiklust reguleerivate korravalvurite märguandeid ja õnnetusest tingitud olukord liikluses muutub seetõttu veelgi keerulisemaks.


Et liiklusõnnetusega seotud segadus sõiduteel võimalikult kiiresti laheneks, kasutavad politseinikud ühe võimalusena liikluse reguleerimist.



"Küll aga olen nii mina kui ka mu kolleegid vahel hämmingus, kui autojuhid kas ei reageeri reguleerija korraldustele või üritavad järgida liiklusmärke," nentis Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna preventsiooni- ja patrullitalituse komissar Alvar Ottokar.



Politseikomissar tuletab inimestele meelde, et liikluseeskirja järgi peab liikleja täitma reguleerija korraldust isegi siis, kui see on vastuolus liikluseeskirja või liiklusmärgi nõudega.



Teiseks ohuks avariipaigal on asjaolu, et liiklejad keskenduvad sündmusele ja unustavad sõiduki juhtimise.



"Autojuhtide tähelepanu peab olema keskendunud liiklusele, sest vastasel juhul võib näiteks järsul pidurdamisel eespool sõitjale otsa sõita," selgitas Ottokar.



Politseikomissar rõhutas, et kui liiklusõnnetuse toimumise koht on ümbritsetud politseilindiga, siis piiratud alal ei ole kellelgi peale operatiivtöötajate õigust olla.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles