Esimene lumi meelitab spordisõbrad suuskadele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebavere spordikeskus.
Ebavere spordikeskus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavu ootamatult varakult maha sadanud lund on raske tõsiselt võtta, ent kõige kärsitumad talispordisõbrad ning suusasportlased on jõudnud juba jala valgeks saada.


Hea võimalus neile, kes suuskadele kibelevad, on Lääne-Virumaal Tamsalu spordikompleksis, kus lund piisavalt ning valgustatud rada pikkusega 4,5 km on rajamasinaga läbisõitmise ja rullimise järel nädal tagasi hea põhja saanud.


Valgustatakse seda uisustiiliks sobivat rada kuni kella 21, huvilisi on vallavanem Toomas Uudebergi sõnul rohkesti: harjutavad nii kohalikud suusatajad kui ka kaugemalt tulnud. Pärast suusasõitu saab soovi korral Tamsalu ujulas ujuda, kohvikus teed juua.

Sama head tingimused esimesel lumel suusatamiseks on Väike-Maarja vallas Ebavere tervisespordikeskuses, kus hooldemeister Urmas Kullase sõnul on suusasõprade tarvis läinud laupäevast saadik sisse aetud kõik rajad (1 km, 3 km, 4 km ja 5 km).

Valgustatud rajal (4 km) põleb tuli kella 20.45. Pärast suusatamist saab tervisespordikeskuse hoones pesta, puhata, teed juua.

Maakonna suurimas suusakantsis Mõedakul radasid masinaga veel sisse aetud ei ole, sest lumi on suusabaasi perenaise Anu Kilki sõnul vesine ega kannata tallamist. Küll on olemas eri pikkusega rajad ning trennitegijad neil usinalt sõitmas.

"Lund napib suurte puude all, aga lagedal on seda piisavalt. 5 km ring on täiesti sõidetav, proovisin ise järele," julgustas Anu Kilki suusasõpru-loodusenautijaid Mõedakule matkama tulema.

"Kuni lund jätkub, hoiame argipäevadel valgustatud raja kuni kella 20 valgena."

Rakvere Palermo terviserajal lubas hooldusmees Rein Eenmäe valgustatud raja, mil pikkust 2,2 km, saaniga läbi sõita. "Kui vihma ei tule, mis lume kiiresti sulataks, saavad huvilised siia "kolama" tulla küll," oli Eenmäe optimistlik.

Tapa Männikumäe suusaradadel on lund nii vähe, et rajatehnikaga pealeminek on võimatu. Treenitakse sealkandis Rotimetsas ja heinamaadel, kus saab sõita vanemat sorti suuskadega.

Pariisi suusarajad Kadrina vallas Neeruti suusabaasis ootavad pühapäeval, 15. novembril kell 11 aga talgulisi, kes aitaks teha radadel hooajaeelseid võsatöid. Pärast tööd pakutakse suppi. Lund sealkandis radade tegemiseks veel napib.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles