Õiguskantsler soovib riigikoolide arengukavade kiiret kinnitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni kool.
Porkuni kool. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

-Õiguskantslet Indrek Teder tahab, et haridus- ja teadusministeerium kiiresti kinnitaks riigikoolide arengukavad.


Õiguskantsleri nõunikud käisid kontrollimas Porkuni kooli, kus õpivad hariduslike erivajadustega intellekti- või liitpuuetega lapsed.

Kontrollkäigu kokkuvõttest selgub, et Porkuni koolil puudub nõuetekohaselt kinnitatud arengukava. Arengukava kinnitamise korra peab kehtestama kooli pidaja, kuid haridus- ja teadusministeerium ei ole seda teinud. Ometi esitas Porkuni kool arengukava ministeeriumile kinnitamiseks juba veebruaris.

Kokkuvõttes tuuakse välja, et õiguskantslet on käinud nii tänavu kui ka mullu kontrollimas Keila-Joa sanatoorset internaatkooli, Vidruka kooli ja Kammeri kooli nig siis ei olnud ka neil koolidel arengukava kinnitatud.

Sellest tulenevalt tõdetakse kokkuvõttes, et kuigi õiguskantsler on korduvalt juhtinud haridus- ja teadusministeeriumi tähelepanu vajadusele kinnitada riigikoolide arengukavad, ei ole seda siiski kõikide koolide puhul tehtud.

Õiguskantsler pöördus seetõttu ministeeriumi poole ettepanekuga tagada võimalikult kiiresti kõikide riigikoolide arengukavade kinnitamine.

Samuti soovib õigukantsler ministeeriumilt teada, millised on venekeelsetest peredest pärit erivajadusega laste õppimisvõimalused juhul, kui selliste laste jaoks jõukohane õpe toimetuleku riikliku õppekava järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles