Kohtute allasutuste sildid määratleb seadus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt kohtu kinnistus- ja registriosakonna ukse kõrval.
Silt kohtu kinnistus- ja registriosakonna ukse kõrval. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Virumaa Teataja poole pöördus kodanik, kes pidas Rakveres Pikas tänavas tegutseva Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kinnistusosakonna ja registriosakonna hoonel olevat silti "VIRU MAAKOHUS" puudulikuks ja seega eksitavaks.


Kinnistusosakonnast ja registriosakonnast öeldi, et neid inimesi on väga vähe, keda silt on eksitanud.

Näiteks registriosakonda on aasta jooksul sattunud paar eksinud inimest, kes tegelikult soovinuks minna Rakvere kohtumajja.

Ametnik lisas, et osa inimesi pöördub juba välisukselt tagasi, märgates koridoriustel registri­osakonda ja kinnistusosakonda tähistavaid silte.

Viru maakohtu kohtudirektor Virve Altu­hova ei olnud nõus, et silt on eksitav. Ta selgitas, et kohtumajja minnakse erinevate soovidega. Sinna kutsututel on kutsele märgitud aadress.

Kes aga muul põhjusel kohtumajja läheb, peaks eelnevalt ise aadressi kindlaks tegema.

Registriosakonna ja kinnistusosakonna tähistustest rääkides ütles Altuhova, et need on määratletud õigusaktiga.

Selle järgi peab registriosakonna ja kinnistusosakonna sildil olema kohtu nimi, mille all need osakonnad töötavad.

Sama silt oli neil osakondadel ka siis, kui nad tegutsesid Rakvere kesklinnas pangahoones.

Altuhova tõi näite, et kunagi määratles seadus, et kriminaalhooldusosakondade tähistusel peab olema näidatud lisaks kohtule ka see, millise talituse all osakond tegutseb.

Altuhova andmetel viiakse kinnistusosakonnad ja registriosakonnad tõenäoliselt kohtute alt mõne teise ametkonna alluvusse ja siis määratletakse taas, mis peab olema kirjas neid osakondi tähistaval sildil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles