Võrkpallimeeskond kaotas kodus ja võõrsil nulliga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Võrkpallimeeskond Rakvere Grossi Toidukaubad pidas läinud nädalavahetusel kaks Schenkeri liiga mängu, mis lõppesid mõlemad 0:3 kaotu­sega.


Läinud laupäeval jäid Rakvere võrkpallurid Tallinnas alla TTÜ meeskonnale 0:3 (-20, -15, -21) ning pühapäeval kodusaalis telekaamerate ees Valio Võru võrkpalliklubile 0:3 (-20, -18, -22).


Alanud võrkpallihooajal on rakverlased pidanud kokku seitse ametlikku kohtumist, lisaks Schen­keri liiga viiele mängule ka kaks Eesti karikavõistluste veerandfinaali kohtumist TTÜga. Seitsme mänguga on suudetud võita neli geimi, neist kolm hooaja avamängus üllatuspommina mõjunud võidumängus valitseva liiga ja Eesti meistri Tallinna Selveri vastu.

Gripp tegi oma töö

Kui kaotused Tartu Pere Leivale ning Pärnu Võrkpalliklubile on vastaste koosseisu ning eelarvet arvestades olnud mõistetavad, siis nii TTÜ kui ka Valio Võru võrkpalliklubi peaksid olema vastased, kellega vähemalt teoreetiliselt on võimalik mängida nagu võrdne võrdsega.

Kahes viimases mängus nõrgendas rakverlaste ridu Reimo Rannari jalavigastus, mille ta sai mängus Pärnuga. Laupäeval ei pääsenud ta üldse platsile ning pühapäeval tuli väljakule ainult mõne korra.

Rakverlaste peatreener Mati Merirand tunnistas, et treeninguprotsessi segas oluliselt riigis möllav gripiviirus, mille tõttu oli eelmise nädala keskel treeningul ainul pool meeskonnast, samuti segas mängudeks valmistumist Eesti noortekoondise liikme Ronald Järve äraolek koondise koosseisus Poolas.

Analüüsides kahe viimase mängu protokolle, ilmneb, et rakverlased eksivad rünnakul oma vastastest rohkem ning nende pallingu efektiivsus ja vastuvõtt on vastastest nõrgem. Küllap siia ongi koer maetud, sest näiteks suhteliselt lühike Virko Vantsi vajab oma heast hüppevõimest hoolimata korralikult ette mängitud palli ja sellise söödu saamiseks peab vastuvõtt olema heal tasemel, mitte et sidemängija ajab piltlikult öeldes palli mööda väljakut taga.

Valio Võru VK noor peatreener Marko Mett tunnistas pärast pühapäevast võidukat kohtumist, et viimastel treeningutel on nad just pallingule ning selle vastuvõtule erilist tähelepanu pööranud.

Schenkeri liigas on rakverlastel nüüd Eesti meeskondadega mängitud ning ülevaade nende tasemest olemas. Eeloleval nädalavahetusel alustatakse mõõduvõtmist lõunanaabritega ja kui veel aasta tagasi oli enam-vähem kindel, et vähemalt Daugavpilsist tuuakse võit koju, siis tänavu on Daugava linna mehed juba kaks üllatust teinud: nende jaks on üle käinud nii Tartu Pere Leivast kui Lase-R/Riga meeskonnast.

Ootavad uut hingamist

Pühapäeval, 6. detsembril saab avaring Rakvere Grossi Toidukaupade meeskonna jaoks läbi, siis mängitakse Ozolniekis. Järgneb ligi kuuajaline puhkus ning 3. jaanuaril alustatakse teist ringi Rakveres TTÜ vastu.

Loodetavasti edukalt, sest kui uskuda peatreeneri sõnu, siis piisab vahel ainult paarist treeningust ning meeskond leiab jälle uue hingamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles