Ujujad tõid medaleid Eesti tiitlivõistlustelt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov (paremal) ja Eduard Mihhejev.
Ralf Tribuntsov (paremal) ja Eduard Mihhejev. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Lääne-Virumaa noored ujujad võitsid Tallinnas Eesti lühiraja meistrivõistlustel noorteklassis neli meistrikulda, ühe hõbe- ja ühe pronksmedali.


Tallinnas peetud 17. Eesti lühiraja meistrivõistlustel ujumises oli võistlustules 30 klubi 278 ujujat, teiste hulgas Lääne-Virumaa ujujad Rakverest ja Tamsalust.


Neljakordseks Eesti noortemeistriks pärjati neil tiitlivõistlustel Rakvere spordikooli kasvandik Ralf Tribuntsov, kes saavutas uut taset tähistavate isiklike rekorditega esikoha kõigil seliliujumise distantsidel.

Hõbemedal Tamsalusse


Tänavu sügisel Audentese spordikooli õppima asunud noormees läbis 50 meetrit selili ajaga 28,61 sekundit, 100 m selili 1.02,63ga ja 200 m selili 2.14,88ga, lisaks teenis kuldmedali 200 m kompleksujumises (aeg 2.18,64) ja pronksmedali 50 m vabaujumises (25,59).

Noorteklassi hõbemedali tõi tiitlivõistlustelt Tamsalu tüdruk Grete Uudeküll, kes kompleksujumise 200 meetri distantsil sai ajaks 2.43,66.

Absoluutarvestuses saavutas kõrgeimad kohad rakverlanna Kätlin Tõnning, kes naiste 50 m vabaujumises oli ajaga 27,72 neljas ning 100 m vabaujumises ajaga 1.00,54 viies.

Uued isiklikud rekordid ujus juunioride klassis võistlev Rakvere spordikooli kasvandik Eduard Mihhejev, kes saavutas 50 m vabaujumises 24,64ga kuuenda koha ja oli 100 m vabaujumises 54,98ga seitsmes.

Nii nagu Ralf Tribuntsov, õpib ka Eduard Mihhejev alanud õppeaastast Tallinnas Audentese spordikoolis, kus on loodud noorsportlastele kõik tingimused edukaks õppimiseks ja treenimiseks.

Audenteses head tingimused


"Praegu läbivad nad treeningutel vees 180 km kuus ning lisaks veel igapäevane üldkehaline treening kuival, kuid Audentese süsteem võimaldab järgnevatel aastatel tõsta treeningukoormusi vees kuni 250 kilomeetrile kuus, mis on hädavajalik, et olla konkurentsivõimeline rahvusvahelistel tiitlivõistlustel," selgitas Rakvere spordikooli ujumistreener Gunnar Tõnning noormeeste koolivahetust.

Tema sõnul on 15aastase Ralf Tribuntsovi põhieesmärk valmistuda juulikuus toimuvateks Põhjamaade noorte meistrivõistlusteks. Eduard Mihhejev, kes septembrikuus esindas Eestit Taiwanil kurtide suveolümpiamängudel, jätkab oma rida, valmistudes järgmisel suvel peetavateks Euroopa kurtide meistrivõistlusteks.

Taiwanil OMil võisteldes sai Eduard Mihhejev 50 m vabaujumises ajaga 25,10 kümnenda koha, kaotades esikohavõitjale üheksa kümnendiksekundiga. 100 m vabaujumises püstitas ta uue isikliku tippmargi 55,87, saavutades sellega 20. koha.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles