Laekvere vald otsib lasteaiale uut ehitajat

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Laekvere vallavalitsus otsustas kuulutada nurjunuks Laekvere lasteaia renoveerimiseks tehtud riigihanke, mille võitis madalaima hinnapakkumisega AS Merko Ehitus, ning kuulutas välja uue. Samuti hakatakse uuesti otsima mööbli hankijat ja paigaldajat.


Vallavanem Aarne Laas selgitas, et vald seadis hanke tin­gimustesse klausli, mille järgi osaleja ei tohi tehtud pak­kumi­sest taganeda 90 päeva jooksul. Hankelepingu sõlmimiseni aga selle tähtaja jooksul ei jõutud, sest valla ettevalmistustööd ehitustegevuse alustamiseks polnud veel lõppenud.



Laas möönis, et vallavalitsus oleks saanud määrata pikema tähtaja, kuid hanget välja kuulutades tundus, et 90 päeva on piisav.



Laasi sõnul teavitas vald aktsiaseltsi Merko Ehitus, et ümberehitustöödega saab alus­tada veebruaris. Tema hinnangul olid nad ettevõttega ka põhimõttelise kokkuleppe saavutanud. "Kui aga saatsime neile lepingu, teatas AS Merko Ehitus, et loobub lasteaiahoone renoveerimisest," ütles ta.



Laasi sõnul saaks töödega põhimõtteliselt kohe peale hakata, sest kõik etteval­mis­tu­sed on tehtud. Et ehi­tajat hakatak­se uuesti otsima, lük­kub tööde algus vähemalt aprillikuusse.



Kokku läheb renoveerimine maksma 16,9 miljo­nit krooni, millest 2,5 miljonit krooni on valla omaosalus.



Projekt näeb ette lasteaia peaaegu täielikku ümberehitust. Suuremad tööd on katuse vahetus, uue vee- ja kanalisatsioonitorustiku ja küttesüsteemi paigaldamine, samuti ehitatakse uued seinad.



Pärast remonti tulevad lasteaiamajja kolm korralikku rühmaruumi ja apteek ning uue asutusena hakkab seal tegutsema ka päevakeskus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles