Täna tähistatakse ülemaailmselt neerupäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisejooks aitab neeruhaiguste vältimisele kaasa.
Tervisejooks aitab neeruhaiguste vältimisele kaasa. Foto: SCANPIX

Täna tähistatakse ülemaailmselt neerupäeva, mille raames soovib Eesti Neeruhaigete Liit Eesti elanikele meelde tuletada neerude rolli ning olulisust hea tervise säilitamisel. Teadlikkuse tõstmise päeva eesmärgiks on suunata inimeste tähelepanu neeruhaiguse varajasele avastamisele.


"Neeruhaigus on salakaval ning vaikne. Enamasti ei anna see vaevusi ning tihti avastatakse haigus alles hilises faasis," ütles neeruhaigete liidu esimees Kirke Kuld.

"Tervislik eluviis ja toitumine on olulised nii tervele inimesele kui ka neile, kel risk neeruhaigustele kõrge - diabeeti, kõrgvererõhutõbe või ülekaalulisust põdevatele patsientidele ning neile, kel perekonnas esinenud neeruhaigus," lisas Kuld.

Uuringud on näidanud, et üks inimene kümnest kannatab mingi neeruhaiguse või -kahjustuse all, mille halvimaks tagajärjeks võib olla neerufunktsiooni kaotus. Üle 35aastastel inimestel soovitatakse regulaarselt neerufunktsioone kontrollida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles