Rakvere kutsub üles lülitama laupäeval tunniks elektri välja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval pimendab linn Vallimäe ja seal asuva linnuse.
Laupäeval pimendab linn Vallimäe ja seal asuva linnuse. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus kutsub linnakodanikke ühinema rahvusvahelise energiasäästu propageeriva kampaaniaga Earth Hour ja lülitama sel laupäeval kell 20.30 tunniks ajaks voolu välja.

Kampaania Earth Hour kutsub inimesi ja organisatsioone üle maailma üles sellel laupäeval kell 20.30 kohaliku aja järgi lülitama tunniks ajaks voolu välja. Rakvere linn pimendab omalt poolt vallimäe, sealhulgas linnuse-, tarva- ja muu vallimäel paikneva valgustuse.

“See tund on selleks, et iga inimene saaks järele mõelda oma võimaluste üle kaasa aidata energia säästmisele ja rohelise mõtteviisi omaksvõtmisele,” ütles Rakvere linnapea Rannar Vassiljev.

Rakvere linn kasutab tänavate ja munitsipaalhoonete valgustamisel rohelist energiat ja linna kaugküte on üle minemas maagaasilt jätkusuutlikumale energiale hakkepuidu näol.

Austraalias 2007. aastal alguse saanud ülemaailmne kliimamuutustele tähelepanu juhtimise aktsioon Earth Hour toimub juba neljandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles