Rattamaratonide sari algab Kõrvemaalt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattasõitjad mullusuvisel Rakke maratonil.
Rattasõitjad mullusuvisel Rakke maratonil. Foto: Arvet Mägi

Pühapäeval, 2. mail stardib Elion Estonian Cup rattamaratonide 2010. aasta sari, avaetapiks olev Tallinna rattamaraton peetakse Kõrvemaa matka- ja suusakeskuse radadel.

Iga aastaga üha enam populaarsust koguv rattasari ning Eesti rattasportlaste silmapaistvad tulemused Euroopas on sadulasse toonud tuhandeid rattasõpru. Eriti popiks on saanud poolmaratonisõidud.

Neid, kes soovivad kõikidel maratonidel kaasa lüüa, on tänavu eelregistreerimise andmeil 865. Võistkondi on 86, neist neli Lääne-Virumaalt: Hawaj Express Rakvere, Väike-Maarja RSK ja SK Rakke Fuji/Expert Rakvere nii meeste kui naiste tiimiga.


Uudsena lähevad võistkonnaarvestuses arvesse kõik etapid, võistlejate hulk meeskonnas on kasvanud kaheksa sõitjani. Igal etapil on kavas vahefiniš, antakse punkte aktiivsematele sõitjatele, parim saab järgmiseks etapiks selga aktiivsuse särgi, liider liidrisärgi.


Stardimaksuga toetab iga osaleja nii nagu varemgi noorte ratturite toetamise fondi, et noorsportlastel poleks üleminek täiskasvanute klassi nii valuline. Uudsena hakatakse kogunenud summa väljajagamise tarvis U23 vanuseklassi sõitjatele pidama reitingutabelit.
Et rattasportlastel ja harrastussõitjatel oleks järelkasvu, otsustati tänavuse sarja igal etapil teha võistlusi 3-5 km pikkusel rajal ka 11-12aastastele lastele, kelle tulemused pannakse samuti pingeritta ning peetakse sarja punktiarvestust, selgitatakse üldvõitja, antakse liidrisärk jms.


Nii nagu tavaks, sõidetakse Elion Estonian Cupil kokku kaheksa etappi, neist eelviimane - Fuji X Rakke rattamaraton - 15. augustil Lääne-Virumaal stardiga Rakke linnamäe staadionil. See maraton on eriline selle poolest, et ühtlasi peetakse ka Nissan Eesti meistrivõistlusi. "See eeldab korralduse tasemel head tööd ja lisakulutusi," märkis maratoni organiseeriva Rakke spordiklubi eestvedaja ja rattaaktivist Enno Eilo.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles