Kunstitudengid keerlevad ümber modelli

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse "Ode" plakat.
Näituse "Ode" plakat. Foto: Tartu kõrgem kunstikool

Kolmapäeval, 18. detsembril avatakse Rakvere Art Cafe’s Tartu Kõrgema Kunstikooli joonistusnäitus “Ode”. Tööde autoriteks on Tartu Kõrgema Kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti, skulptuuri ja maalingute osakonna II kursuse tudengid.

Joonistuste autorid iseloomustavad näitust kui erilist jalutuskäiku, millele viivad kaasa vaataja. Sisenetakse klassiruumi, kuhu on kogunenud noored talendid, et oma kätt harjutada, joonistamaks elavat modelli, tütarlaps Odet.

Näitus on paigutatud nõnda, et vaataja suudaks elavalt kujutada kõndimist ümber neiu. Igal sammul võib näha maailma erinevalt ja samas veidi sarnaselt – iga joonistaja silmade läbi. Iga tudeng on kujutanud modelli just omal moel, andes tööle oma isikupära ja erilisuse.

Näitusel eksponeeritud joonistuste autorid on: Rasmus Eist, Marian Holtz, Katrina Kolk, Katrin Maask, Triin Mändla, Maigi Omler, Malle Raet, Vallo Raudsepp, Kati Seeme, Kristel Sergo, Merili Sulg, Andres Handsmitt, Heigo Heinleht, Silvia Isak, Gerli Carol Koppel, Liis Kurm, Maarika Martins, Kalev Mölder, Sirli Ruus, Anu Salumaa, Mirjam Siim, Anni Suvi ja Nele Tullus.

Kursust juhendas Tartu Kõrgema Kunstikooli joonistamise lektor Ave Avalo. Joonistused valmisid 2013 kevadel.

Näitus on avatud kuni 12. jaanuarini 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles