Puudutuse aja tuleteekond ootab talgulisi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkoristus.
Kevadkoristus. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus ning “Teeme ära!” talgupäeva meeskond kutsuvad kõiki üles talgupäeval, 3. mail korrastama kõikjal Eestis kultuuriloolisi paiku, mis on seotud tänavuse peotule teekonnaga või laulu- ja tantsupeo traditsiooniga laiemalt.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA teabejuhi Sten Weidebaumi sõnul tekkis koostöös “Teeme ära!” talgupäeva meeskonnaga mõte innustada inimesi korrastama just neid kultuuriloolisi paiku, mis on seotud Eesti laulu- ja tantsupeo traditsiooniga.

“Talgupäev ning laulu- ja tantsupidu kannavad samu väärtusi, annavad elurõõmu ja tugevdavad õlatunnet ning kutsuvad inimesi aktiivselt kaasa lööma ning panustama oma kodukoha ja ühiskonna heaks,” rääkis Weidebaum.

Maikuu esimene laupäev, 3. mai on Weidebaumi sõnul laulu- ja tantsukollektiividele hea vahepeatus teel suvisele suursündmusele, et ühiselt käed külge lüüa ning peo õnnestumisele kaasa aidata. Laulu- ja tantsukollektiivid on ­oodatud neid talguid nii eest vedama kui ka neil aktiivselt osalema.

“Meie ümber on tuhandeid märkamist väärivaid ajaloolisi paiku, millest me ei pruugi midagi teadagi – näiteks Vasula mets, kus Mart Saar käis inspiratsiooni ammutamas,” ütles Weidebaum. “Tuleteekonna ettevalmistamine ja kultuuriväärtuslike paikade ülesotsimine ja korrastamine üle Eesti sobib väga hästi talgupäeva tegemistesse,” lisas Weidebaum.

“Teeme ära!” talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnul saab talgud kanda üle-eestilisele talgukaardile “Teeme ära!” veebilehel, sealjuures võiks korraldajad registreerumisel kasutada märksõna “Puudutuse aeg”. “Laulu- ja tantsupeoliste teada-tuntud koostegemise tahe aitavad mitut maakonda läbiva tuleteekonna muuta veelgi kaunimaks,” lausus Tüür.

Iga kogukond saab ise otsustada oma talgutööde ja tegemiste üle. Kõik inimesed ja organisatsioonid üle Eesti on oodatud talguveebis aadressil www.teemeara.ee kirja panema kavandatavaid talguid ning kutsuma teisi aktiivselt osalema. Praeguseks on talgupäeva lehel registreeritud juba ligi tuhat talgut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles