Juhtkiri: Turismisiht Eesti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diplomaadid külastasid ka Rakvere linnust.
Diplomaadid külastasid ka Rakvere linnust. Foto: Eva Klaas

Mida rohkem turiste Eestisse satub, seda enam elavdab see majandust, seda kiiremini paraneb elu ja seda parem on lõppkokkuvõttes kõigil.

Mida rohkem turiste Eestisse satub, seda enam elavdab see majandust, seda kiiremini paraneb elu ja seda parem on lõppkokkuvõttes kõigil.

Kuigi laias laastus on igale turismiettevõttele iga turist hinnas, on siiski märgata ka spetsialiseerumist – neid, kes eelistavad rahumeelseid turiste, kes vaikselt oma asja ajavad, mälestusmärkidega tutvuvad ja loodust vaatlevad, ning neid, kes pakuvad lärmakamaid ja energilisemaid lõõgastumisvõimalusi.

Enamasti ei ole Eesti puhkemajanduset­tevõtete jaoks vahet, on siis tegu Venemaalt, Skandinaaviast või lõunamaadest pärit kliendiga. Ilmselt mitte ka Eesti riigil. Aga ega riik turistile ju väga ei mõtlegi.

Näiteks vene turisti siia­tulek on üsna ebamugav ju­ba viisaküsimuse tõttu.

Küll on rõõmustav, et eile sõl­miti siseministeeriumi ja Narva linna vahel lõpuks leping, millega seadustati rahaline piiriületus Narvas. See otsus on turismiettevõtete poole pealt hädavajalik, sest turist liht­salt ei ole valmis tundide kaupa bus­sis järje­korras passima.

Meil ei ole mõtet püüda massiliselt huvi­rei­sijaid Türgist või Hispaaniast, mõistlikum on pöörata pilgud lähemale.

Venemaa on väikese Eesti jaoks lõputu kullaauk ja ve­ne turistidel on veel aegade mälus harjumus turistina Baltikumis käia. See vajab vaid veidi ülessoojendamist.

Samuti on oluline, et me oma idanaabreid põlgusega vastu ei võtaks, sest rahvuse esindajal pole pistmist poliitika ega ajaloo koledustega.

Ka lähinaabrid Soomest ja Lätist võtavad hea meelega meie juurde käike ette, sest mugav ja lühike maa on tulla. Nii nagu meilgi nende juurde minna.

Mis puutub Rakveresse, siis kahtlemata on siinsed suurimad tõmbenumbrid linnus ning Aqva spaa ja veekeskus. Ja seal käib tõepoolest enamikus just lähimaade turiste.

Küll vajavad jätkuvalt arendamist mõtted, mis tooksid bussidega linnusesse jõudnud turistid pärast ka all-linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles