Juhtkiri: Aeg kokku tulla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinnas süüdati 30 aastat tagasi  olümpiaregati tuli. Sel puhul korraldasid eile toonased Rakvere rajooni sportlased, kel oli au olümpiatule jooksul osa­­leda, sümboolse teatejooksu.

Samasugune kokkusaamine oli seltskonnal ka viis aastat tagasi ning mida aasta edasi, seda enam väärtustatakse omal ajal koos tehtud tegusid.


Suvi on kõikvõimalike sõpruskondade, ühtmoodi mõtlejate, harrastajate ja professionaalide kokkutulekute aeg. Ja kokku tulevad suguvõsad, klassi- ja koolikaaslased, külarahvas.

Näiteks hiljuti oli kodukandipäev Ka­repa rahval, sel laupäeval tullakse kokku Avandusel. See on hea võimalus kogukonda liita, sõbralikult pidutseda, perekonniti lõkke ümber istuda, tutvuda paremini kü­laelanikega, kes aasta jook­sul juurde tulnud, või hoopis kuulata uudiseid neilt, kes pikalt eemal olnud ja suveks koju naasnud.

Paljude meelest on iga­vesti tore saada kokku vanade õpingukaaslastega ja meenutada möödanikku. Nostalgia kulub ikka aeg-ajalt ära. Klassikokkutulekut pidada on päris mõnus – inimeste vahel säilib side.

Ja nõnda on klas­se, kes käivad koos ka kaheksakümneselt. Loetakse jälle kokku, palju rahvast alles jää­nud on, meenutatakse toredaid aegu ja vahepeal lahkunuid.

Suguvõsakokkutulekud hoiavad suhteid korras – teab, kes suguvõssa abiellunud, juurde sündinud või kes vajaks mõnda laadi tuge.

Suvi kui puhkuseaeg on paslik kõikvõimalikeks kokkutulekuteks: inimestel on selleks rohkem vaba aega ja võimalusi kui külmal talvel.

Sest on hingetõmbeaeg. Ja mis oleks parem, kui kastemärjas rohus või soojas merevees koos sõbra, sugulase, endise töökaaslase või külaelanikega varbaid liigutada, kuulata üksteise jutte elust ja maailmast ning lihtsalt mõelda, et oleme ikka õnnelikud küll, et meil need kaasvarbaliigutajad on –  ning suvi, mil on aega ja tahtmist varvaste liigutamisega tegeleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles