Ligi 160 maakonna noort osaleb ettevõtlikkuse arendamise programmis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursi ENTRUM finalistide näituse eksponaat.
Koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursi ENTRUM finalistide näituse eksponaat. Foto: Heiki Rebane/BNS

Noorte ettevõtlikkusideede konkursile ja arenguprogrammi ENTRUM registreerus Virumaal üle 400 koolinoore, neist 159 Lääne-Virumaalt. Kõige rohkem on registreerunuid Rakverest, kokku 35 noort.

Koolide seas paistab aktiivse osavõtusoovi poolest silma Vinni-Pajusti gümnaasium, kust osaleb 31 õpilast.

ENTRUMi tegevjuhi Darja Saare sõnul tunneb ta uhkust, et tänavu on Eesti Energia poolt algatatud õppeaastapikkuses koolinoortele suunatud arenguprogramm just Virumaal. „Virumaa on kõrge potentsiaaliga piirkond, mis on hakanud oma arengus täiel rinnal hoogu võtma,” sõnas ta. “Seda mitte ainult majanduse ja tootmise, vaid ka inimeste mõtlemise ja teotahte osas. Tänavune suur noorte huvi oma sotsiaalsete ja äriliste oskuste arendamise vastu ENTRUMis näitabki, kui palju on selle piirkonna noortel energiat, mis otsib väljendust ja rakendamist kogu Eestile lisaväärtuse loomiseks. Ma siiralt usun, et just sellel aastal osalevatest noortest on sirgumas juba 5-6 aasta pärast Eesti majanduse ja kultuuri tipptegijad, kes hakkavadki määrama meie riigi arengusuunda.“

Koos ENTRUMga saavad noored teostada oma ettevõtlikke ideid, lihvida oskusi ja arendada silmaringi ning luua oma ideede realiseerimiseks vajalik kontaktvõrgustik. Ka sel aastal on programmi kaasatud tuntud Eesti ettevõtlikud inimesed, kes inspireerivad ja toetavad noori nende ideede teostamisel.

Juba 28. oktoobril kell 13 Jõhvi kontserdimajas korraldatav avasõu toob kokku 400 koolinoort, väliskülalised, ettevõtjad, koostööpartnerid, mentorid ja ENTRUMi ettevõtlikkuse eeskujud ehk patroonid, kelleks tänavu on muusik Tanel Padar, tudengisatelliidi ESTCube programmi juhendaja Mart Noorma, IT-ettevõtja Vladimir Funtikov, maailmarändur ja ettevõtja Ülane Vilumets ning insener ja telesõu Rakett 69 3. hooaja võitja Reigo Kebja.

Rahvusvaheliselt tunnustatud ja mitmete tiitlitega pärjatud Eesti Energia ettevõtlikkusideede konkurss ja arenguprogramm ENTRUM on 2010. aastal Eesti Energia poolt algatatud ning koostöös majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning Eesti Kaubandus-Tööstuskojaga ellu viidav üleriigiline konkurss ja arenguprogramm. ENTRUM on suunatud 13 -19 aastastele koolinoortele, et kasvatada neis ettevõtlikku meelt ning innustada neid ise oma elu juhtima, pakkudes neile oma ettevõtlike ideede teostamisel toetavat mentorprogrammi, kaasates ka ettevõtlusinkubaatoreid, regionaalseid arenduskeskusi ja kohalikke omavalitsusi. Tehes aastatel 2010-2014 ringi peale kogu Eestile, on ENTRUM arendanud ettevõtlikkust rohkem kui kahe tuhandes noores ning loonud üle 500 sotsiaalse ettevõtluse-, tehnoloogia-, öko- ja loomemajanduse valdkonna ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles