Juhtkiri: Ühissaagimine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused Rakveres.
Tormikahjustused Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Võib kahtluseta öelda, et 8. august jääb ajalukku kui pühapäev, mil siinkandis möllas viimaste aegade suurim torm. Isegi kümne aasta tagune inimelu nõudnud tromb kahvatub selle kõrval.


Kohati orkaani tugevuseni paisunud äikese-eelsed tuuleiilid murdsid puid ja lennutasid katuseid, ning mis kõige hullem, tekitasid vähemalt kolmele inimesele meie maakonnas ka kehavigastusi.

Kõige selle taustal tahab aga Virumaa Teataja kiita inimesi, kes raskel hetkel üksteisele appi tõttasid.

On teada tõde, et raskused ühendavad, aga hämmastav oli üksmeel ja kiirus, millega hakati üheskoos teele või majadele kukkunud puid tükeldama.

Nõnda läks pühapäeva õhtul ühissaagimiseks veel enne, kui vihm oli järele jäänud.

Kindlasti olid omal kohal ka paljud ametimehed. Näiteks kiideti ajalehele Sõmeru vallavanemat Peep Vassiljevit, kes oli esimesena platsis abi pakkumas juba eelmise tormi ajal, mis Sõmerut laastas, nõnda seegi kord.

Ka oli tore näha, kui südamega olid asja juures kergejõustikutreener Jaak Vetik ja spordikeskuse töötaja Allan Jaakus, kes kibekähku koos sõpradega staadioni vara päästma asusid.

Alati leidub ka tormituriste. Nii üleeile õhtul kui ka eilse päeva jooksul voorisid autod paikades, mis enim räsitud - Väike-Maarja kirik tõuseb pärast marutuult ilmselt tänavuse suve turismimagnetiks number üks.

Samal ajal kui katusefirmadel on nüüd tööd palju, ei jää kannatanutel üle muud kui ehitajaid ja kurja saatust kiruda.

Pole raske aimata, mida võivad mõelda Rakvere gümnaasiumi direktor ja linnajuhid, sest sellelt väärikalt koolihoonelt on katus lennanud juba mitu korda. Kas see on lõiv selle eest, et riigihankel tuleb võtta odavaim pakkuja?

Virumaa Teataja tänab siinkohal kõiki, kes sündmustele kaasa elasid. Meile anti väga palju vihjeid ja saadeti fotosid ning filmiklippe. Ühelt poolt võib seda võtta meeldiva kaastööna, teisalt aga aitab see üldsust paremini informeerida.

Torme on ennegi olnud ja tuleb veel. Ja ega muudmoodi ei saagi, kui tuleb looduse samme paratamatusena võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles