Tormioht ei ole veel möödas

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm murdis Väike-Maarja vallas taas palju puid.
Torm murdis Väike-Maarja vallas taas palju puid. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

EMHI hoiatuse kohaselt on täna oodata peamiselt Ida- ja Lõuna-Eestis uusi äikepuhanguid. Sadu on paiguti tugev. Äikesepilvede all on tugevad tuuleiilid (15-25 m/s).

Ida-Eesti päästekeskus soovitab tormi ajal väljas liikumist vältida ning palub teatada suurematest õnnetustest hädaabinumbril 112.

Soovitav on tormi ajal jääda siseruumidesse, äikese saabudes aknad sulgeda ja kodumasinad vooluvõrgust välja võtta. Sõidukeid tuleks suuremate puude alla mitte parkida.

Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada helistamise või SMS-i saatmise teel Eesti Energia rikketelefonile 1343.

Täna lõuna paiku möllanud äikesetorm tekitas Lääne-Virumaal enim kahju Väike-Maarja, Laekvere, Rakke ja Vinni vallas.

Tugev tuul murdis palju puid, mitmed teed ei ole läbitavad, samuti langetas torm elektriposte ning lennutas katuseid. Mitmel pool maakonnas on elektrikatkestused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles