Eesti Posti kinnistute vastu tunnevad huvi ka välisinvestorid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Maapanga esindushoone on müügis alghinnaga 7 250 000 krooni.
Kunagine Maapanga esindushoone on müügis alghinnaga 7 250 000 krooni. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Post pani kevadel üle Eesti müüki 40 kinnistut, nende hulgas läks enampakkumisele viis kinnistut ka Lääne-Virumaal, sealhulgas kunagine Maapanga hoone Rakveres.


Eesti Posti administratiivdivisjoni juht Kaido Padar kommenteeris, et objektide ostust ollakse huvitatud, kuid müügitehinguteni pole endiselt jõutud. Kaido Padar sõnas, et kohalikele ärimeestele lisaks on müügisolevate objektide vastu hakanud huvi tundma ka välisinvestorid.

Rakveres Tallinna tänavas asuv kunagine Maapanga esindushoone on müügis alghinnaga 7 250 000 krooni. Kinnistu ostmise vastu tundis huvi kaks firmat, kuid  ostjaid nendest ei saanud. Tänaseks on võõrandamisläbirääkimised lõppenud

Tapal Pikas tänavas asuva postimaja eest küsib Eesti Post 2,5 miljonit krooni. Kaido Padar ütles, et ka selle objekti vastu tunti ostuhuvi, kuid ostu-müügilepinguni ei jõutud.
Veel on müügis Võsu keskuses Mere tänavas asuv postimaja, kus paikneb ka hostel. Kinnistu alghind on 3,3 miljonit krooni.

Samuti soovib Eesti Post müüa Rakvere vallas asuvat
13 000ruutmeetrist kinnistut hinnaga 1,2 miljonit krooni ja Väike-Maarja vallas Kiltsis hoonet 160 000 krooniga.

Kaido Padari sõnul toob majanduse elavnemine kindlasti kaasa ostuhuvi suurenemise. “Ettevõtjad hakkavad arendama majanduskriisi ajal pooleli jäänud kinnisvaraobjekte ja taas julgetakse alustada uusi projekte.

See annab lootust, et võõrandatakse ka Eesti Posti müükipandud kinnisvara,” selgitas Padar. Kinnistute müükipanekut põhjendas Padar Eesti Posti plaanidega keskenduda oma põhitegevusele - elanikkonnale pos­titeenuste osutamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles