VIDEO: Moskva lapsed tulid Karepale kosuma

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul jõudsid 42 last koos kolme saatjaga suitsusest Moskvast Karepale noortelaagrisse rannamändide alla värsket õhku hingama.

Narva piiripunktis kulus Venemaa Föderatsiooni mundrikandjatel tund aega laste ja bussi kontrollimiseks. Eesti piirivalvurid usaldasid kolleegide põhjalikkust ja vajalike toimingutega saadi ühele poole mõne minutiga. Kaheksateist tundi kestnud reis Moskvast Karepale möödus 7-14aastaste laste hinnangul lõbusalt.


Esimese muljena Eestist nimetasid nad kui ühest suust värsket õhku. Meeldisid ka vanad mõisad, meri. Enamik lastest oli varem merd näinud, kuid paar tüdrukutirtsu tunnistasid, et siin oli neil esimene kokkupuude nii suure hulga veega. “Ilus,” kõlas lühike õhates tulnud kommentaar.


Sel suvel tabas Moskvat esmalt kuumalaine ja seejärel ulatuslikest metsapõlengutest tekkinud suits. Moskvast lahkudes oli laste sõnul suurlinnas ehk “kivist džunglis” küll veel suitsuvine, kuid kirbelõhna enam polnud.


“Ei olnud võimalik hingata, õudne,” kirjeldas üks tütarlaps hiljutist olukorda Moskvas. Tema sõnul töötasid suuremates kaubanduskeskustes ja teistes avalikes kohtades konditsioneerid, mis palavust ja suitsust keskkonda pisut leevendasid. Aga korterites, kus konditsioneere polnud, oli päris umbne olla.

Pikemat lugu loe Virumaa Teataja tänasest paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles