Selgusid aasta spordialgatus ja sportlikum perekond maakonnas

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Ivanov.
Perekond Ivanov. Foto: Erakogu

Lääne-Viru Maavalitsus valis maakonna spordinõukogu ettepanekul aasta spordialgatuseks liikumissündmuse „Jookse südamest“  ja sportlikumaks perekonnaks perekond Ivanovi.

„Teades nii Liivika Ivanovi pühendumust kui Team Yongi eestvedaja Marko Levtšenko entusiasmi, võin vaid tunnustada mkaavalitsuse spordinõukogu selleaastast otsust. Maakonnas on palju sportlike ja aktiivseid leibkondi ning väge täis ühinguid. Mul on maavanemana heameel, et saame kahte neist ka vääriliselt tunnustada,“ kommenteeris maavanem Marko Torm tänavust otsust.

Perekond Ivanov on spordiga tegelenud terve elu  ja see on kujunenud nende elustiiliks. Kogu pere tegevuste planeerimine keerleb ümber spordi ning poegade Sander (14a) ja Randar (18a) kooli ja spordielu ühildamisega.

Ema Liivika ja isa Alar olid aktiivsed spordis juba kooliajal, osaleti mitmetel kergejõustiku, suusatamise ja korvpallispordivõistlustel. Täna on enamus pereliikmete harrastuseks rulluisutamine.

Pereisa Alar Ivanov on väike-ettevõtja, harrastab rulluisutamist ja ujumist ning osaleb mitmetel rulluisutamise ja kiiruisutamise võistlustel. Ta  tegeleb ka vabatahtlikuna noorte rullitajatega ja organiseerib Rakvere Bont rulluisukkubi noorte osalemist erinevatel rulluisuvõistlustel ja Eesti tiitlivõistlustel.

2014.aastal aitas ta kaasa esimeste rulluisutamise maakonna meistrivõistluste korraldamisel ja  tegi Tõrma looduslikule veekogule nn rulliklubi esimese oma jää.

Sisekaitseakadeemias peaspetsialistina ja osalise ajaga Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis lektorina töötav pereema Liivika Ivanov osaleb võistlustel, rahvajooksudel ja suurematel  ühisüritustel (Ööjooks, SEB jooks, Tartu maratoni naistesuusasõit, Tartu Rulluisumaraton jne) nii palju, kui aeg seda võimaldab.  Ta tegeleb mitu korda nädalas teadlikult liikumisharrastusega ning uueks hobiks on saanud lisaks aeroobikale ja rulluisutamisele ka jalgpall. 

Liivika osales ka maakonna naiste jalgpalli meistrivõistlustel. Tema algatusel korraldati 2012. aastal Rakveres esimesed rulluisukoolitused, kus osalejatel sündis idee luua piirkonda esimene rulluisuklubi. Tänaseks on Rakvere Bont Rulluisuklubi täiesti arvestatav spordiühendus maakonnas.

Pojad Sander ja Randar Ivanov õpivad mõlemad Rakvere reaalgümnaasiumis. Randar tegeleb uisutamise ja kiiruisutamisega. Sander on tegelenud kergejõustikuga, rulluisutamisega, kuid nüüd peamiseks hobiks noormehel jalgpall.

Mõlemad sportlikud noored on saavutanud medalikohti nii Eesti kui maakondlikul tasemel. Randar on näidanud häid tulemusi rulluisutamises nii Lätis kui Berliinis ning esimest korda osales noormees 2014.a rulluisutamises World Inline Cup´l Ostravas, kus tulemuseks sai oma vanuseklassis 5.koha.

Väike, 6aastane õde Rebeka ei jää sportlikest vendadest maha, ta  käib kolmandat aastat esteetika – ja tantsukoolis tantsimas, osaleb Triinu lasteaias tantsu- ja jalgpallitrennis ning esmaspäevati on ta perega koos spordihallis rulluisutrennis.

Perekond Ivanov külastab ühiselt mitmeid võistlusi nii Eestis kui ka kaugemal. Traditsiooniks on saanud, et võistlemas käiakse kindlasti Jurmala rulluisumaratonil ja euroopa suurüritusel – Berliini maratonil.

Aasta spordialgatuseks valiti  Kunda ühisgümnaasiumi  noorte ­-  õpilasesinduse ja spordiklubi Team Yong algatud liikumissündmus „Jookse südamest“. Eestvedajate soov on kujundada sellest südamenädala raames korraldatavast üritusest traditsioon, et arendada Kunda linnas erinevaid liikumissündmusi noortele.

Aasta sportlikumat perekonda ja spordialgatuse eestvedajaid tunnustatakse maakonna spordiliidu, maavanema ja omavalitsuste liidu poolt koos teiste aasta tegijatega reedel, 23. jaanuaril sporditähtede austamisüritusel Villa Theresas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles